dilluns, 31 de desembre del 2018

Món Volàtil


Per Ángela Sánchez Vicente

Fa més o menys deu anys que vaig assistir en el marc de la meva carrera universitària a una conferencia d’en Francesc Torralba i us puc assegurar que ha estat una de les veus que m’ha marcat i que encara ara em fa reflexionar sobre la vida.

En aquells temps era normal que sentíssim cada paraula com una gran guia cap al nostre futur però el més curiós és que encara avui a través de les seves obres aprenem, ens qüestionem i reflexionem sobre la societat i el món actual.

A l’obra que ara presenta, Món Volàtil ens explica Com sobreviure en un món incert i inestable.

No cal anar massa lluny per veure com les connexions virtuals estan apagant poc a poc les connexions humanes i com molts avenços tecnològics ens estan fent ser persones amb menys recursos intel·lectuals i emocionals per enfrontar el nostre dia a dia.

Sembla que la societat actual ha posat el turbo i viu sempre en el futur i amb pressa i deixa passar de llarg molts bons moments del present.

Necessitem una certa acceptació virtual traduïda en nombre d’amics, de followers, de m’agrades.... Necessitem estar sempre joves i guapos... Necessitem sentir que la nostra vida està plena... Realment ens creiem que tot això és veritat o ens fa feliços?

Tenim moltes més eines i estem en una precarietat emocional que espanta però tranquils que amb una bona lectura i una convidada a la reflexió tot pot millorar.

Les tradicions, el món polític, social, econòmic, religiós i un llarg etcètera s’estan perdent rere noves modes o nous interessos.

Cap a on va la societat actual?

Nombrant a grans personatges de la historia com Karl Marx o Nietzsche i amb una gran documentació ens obre els ulls a tot allò que no volem veure i ens remarca els anhels de tot esser humà.

Ens ajuda a obrir els calaixos de paraules prohibides com són compromís, dependència, desconnexió, malaltia, fracàs, humilitat, mort. Mots que ens fa mal fins i tot anomenar-los però que no marxen de la societat.

No hem de donar l’esquena a allò que veiem i sentim en el nostre entorn, ens hem de re-humanitzar i recobrar valors positius que ens ajudin a tirar endavant sense sentir que és la vida i el temps que ens arrossega a nosaltres.

Al cap i a la fi tot esser humà vol una vida plena, ser estimat i estimar, sentir que la vida té un sentit i una continuïtat més enllà però ara mateix ho estem descuidant.

De la mà de Columna podeu trobar qüestions molt interessant per tal de canviar una mica el xip en aquest any que estem a punt de començar i a retrobar referents en aquest món que sembla que va una mica a la deriva i a individualitat.

Us asseguro que és una lectura àgil però que us sacsejarà. Aquest autor mai deixa indiferent i ens convida a millorar.

També el podreu descobrir a títols com “La revolució ètica”, “Un mar d’emocions”, “Córrer per pensar i sentir”, entre de molts altres.

Us hi animeu?