dimecres, 15 de juny del 2022

Günter un missatge molt secret

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui venim amb una proposta de lo més engrescadora pels menuts de la família!

No podem evitar com a lectores i com a mestres mirar-nos els llibres que oferim als menuts amb lupa i valorem moltíssim que siguin històries de qualitat, amb un rerefons que els ajudi a créixer emocionalment i que els convidi a crear el seu propi gust lector i l’hàbit per la lectura.

Triar les paraules adequades, centres d’interès que despertin la seva curiositat, que tinguin una lletra bonica i entenedora i que el format també els resulti atractiu a través de les il·lustracions que completen el missatge textual.

Tots aquests requisits i més es troben a Günter un missatge molt secret.

Una aventura protagonitzada per un ós bru somiador, actiu, amigable i amb molts recursos per aconseguir els seus propòsits que farà les delícies dels infants.

Aquest simpàtic ós té el somni de ser el carter del Pol Nord però és conscient que necessitarà sobres, papers, segells, colors, bolígrafs i moltes ganes d’anar amunt i avall per entregar la correspondència.

La seva millor propaganda serà la seva feina feta efectivament i amb molta discreció però alguna en porten de cap els habitants del Pol Nord.

De sobte, s’adona que moltes cartes porten escrit “proposta C” al sobre. Què voldrà dir? Què està passant?

Poc a poc descobreix que la proposta C és la voluntat d’altres veïns per fer un Circ on cadascun d’ells brillarà amb llum pròpia destacant el seu talent.

Sempre recordant als seus pares i lluitant per aconseguir el seu propòsit en Günter esdevé un company fabulós d’aventures per als lectors més novells.

La ploma de la Núria Albesa ens regala un conte bonic, amb molt missatge i amb la proposta de fer de carters i crear sobres a partir de fulls de paper.

Una activitat engrescadora que ens ajuda a introduir de manera informal el concepte del correu i del circ.

Una obra ben complerta que ens ofereix Bindi books defugint dels èxits editorials basats en èxits televisius que no motiven massa la intel·ligència i imaginació del públic al que s’adrecen.

És una obra engrescadora que es pot complementar amb Günter el gran viatge al Pol Nord protagonitzat pel mateix ós.

No us el perdeu!

Al Pol Nord hi ha molta feina i en Günter i els seus amics us esperen!