dimarts, 29 de novembre del 2022

M’estimes?

Per Àngela Sánchez Vicente

Novament hem d’agrair als nostres amics de Cossetània Edicions la boníssima tasca que fan a l’hora de triar contes i llibres per als menuts de la casa defugint dels clixés més comercials i tornant als contes de sempre en que hi ha grans aprenentatges amagats que es desvetllen poc a poc de la mà dels encantadors i simpàtics protagonistes.

Oferir als infants lletres de qualitat ens assegura que en el moment present es distrauran i aprendran de la història però alhora estem ajudant a que en un futur creixi en ells l’hàbit lector que tant ajuda a l’aprenentatge formal i informal i que siguin crítics en aquest aspecte.

Un llibre és una eina didàctica super potent i ens ajuda a obrir temes de debat amb ells tant de coneixements com de sentiments i emocions.

En l’obra que avui us presentem sota el títol M’estimes? Ens farem amics de quatre animalons la mar d’animats que es veuen envolicats en una aventura insospitada.

Un tornado farà que l’Alpaca Paca, el Peresós Queixós, la Marabunta Rodamon i la Flamenca Capipota apareguin al desert amb els danys que els ha ocasionat aquest devastador esdeveniment.

L’Alpaca Paca apareix ben despentinada, el Peresós Queixós amb un bon cop al cul, la Marabunta Rodamon amb una poteta trencada i la Flamenca Capipota amb el bec travat.

Un dispost i amable Camell Amable serà qui els ajudarà i veuran com junts poden seguir endavant a pesar dels entorpedis però quan tot s’arregla ell se sent sol.

En un crit desesperat li dirà a la Flamenca capipota si l’estima i li mostrarà que ell aquelles paraules les fa servir per tal d’integrar-se al grup amb els qui ha passat tan bones estones.

Es quedarà al desert o marxarà amb els quatre amics?

En aquest llibre que brolla de la imaginació de la Laura Sala Belda i de la tasca de il·lustració de Ketterer Design veurem com la unió fa la força i com l’ajuda és l’eina més important per arreglar les coses.

No us perdeu aquest conte i encara menys si ja vàreu gaudir del No vull dormir sola! de la mateixa autora i il·lustracions.

Colorista, vital, de gran format...

No es pot demanar més!