dimecres, 19 de desembre del 2018

La meva amiga Meno i jo


Per Ángela Sánchez Vicente

Avui us presentem amb molt humor un llibre sobre la menopausa que trenca tots els estereotips i tots els esquemes preestablerts.

A La meva amiga Meno i jo coneixereu a una dona i a la seva Meno, una manera amable, àcida, simpàtica, amena, didàctica i directe de parlar d’un tema encara tabú a la societat actual.

Hi trobareu Consells desinhibits per a una menopausa en tota regla que brollen de la ploma de la seva autora Carla Romagosa amb un ampli sentit. 

La menopausa tots la hem viscut ja sigui en pròpies carns o en familiars propers i realment ha de deixar de ser un tema a ocultar per tal de poder-ne parlar obertament i ajudar a les dones a transitar una època difícil de les seves vides.

Tal i com ens exposa l’autora hi ha canvis hormonals inevitables que donen trastorns però amb una mica d’humor i ganes de tirar endavant i donant-li poca importància podem minimitzar els seus efectes.

El cos és molt llest però la Meno també i molts interrogants que ens venen al cap es donen cita en aquesta breu obra.

L’autora ens explica com si fos una amiga propera amb un llenguatge clar i espontani la seva presentació en societat, allò que no t’expliquen, els tractaments hormonals, els canvis alimentaris i les calories que s’acumulen, els canvis físics, les nits difícils, la nova manera de relacionar-se amb ambdós sexes, consells per canviar el xip.

Tot això més consells cap a la pròpia dona i el seu entorn ens ajuden a fer d’aquest procés físic natural un procés en que podem créixer i aprendre més de nosaltres mateixos.

Les il·lustracions d’en Roger Padilla no poden ser més divertides i expressives. Ajuden a copsar el cent per cent del sentit unitari del llibre.

A més, el pròleg a càrrec de la Dra. Isabel García Martín ajuda a donar la base conceptual en tot aquest tema doncs és una Metgessa especialista en endocrinologia i nutrició.

La Meno no vol ser un drama, més val que ens hi amiguem i en fem alquímia aprenent i canviant dels inconvenients d’aquesta època.

Gràcies a Angle Editorial teniu un llibre didàctic, d’autoajuda, irònic i amb un alt to humorístic i realista ideal per a les dones i les famílies on s’hi ha instal·lat l’amiga Meno.

Coneixeu-la bé i els seus efectes no seran tan durs!