dimecres, 3 de març del 2021

Sense filtres

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui ens retrobem amb una de les grans dames de les lletres catalanes d’avui en dia., una autora que encisa per la seva proximitat i per l’amor al seu lector.

Aquesta proximitat i respecte vers el que ofereix fa que les seves obres siguin boniques, ben documentades, amb personatges molt rics i amb una gran evolució, amb un teló de fons sempre ben dibuixat, amb una trama que enganxa i sobretot l’art de dirigir-se tant als joves com als adults amb la mateixa naturalitat.

La seva prosa és orgànica i aquest cop la gran Maria Carme Roca ens torna a regalar una obra per als joves de la casa.

És de les autores que ofereix una obra complerta i que interessa als joves i amb un missatge ben clar de fons que els queda ressonant a la ment ajudant-los a créixer i a auto conèixer-se ells mateixos sense jutjar-se pejorativament.

És una veu amiga que ofereix un bàlsam a aquesta època en que la lectura ens convida a viatjar i a canviar d’aires.

Lo més curiós és que els que la seguim com a autora per a adults especialitzada en novel·les històriques que deixen bocabadats també ens enganxa amb aquestes aventures adolescents.

En aquest cas. A Sense filtres és impossible no fer-se amic de l’Anton!

Un nano berlinès que passarà un autèntic purgó per una idea que se li ha ficat al cap!


A aquest noi li canvia el “xip” i la vida el dia que en el seu aniversari la seva veïna li diu “Prepara’t pels tretze!”

Ell sent realment que la vida se li ha girat i que tot li va malament arran de les paraules de la velleta.

Tothom s’assabenta que està enamorat de la seva professora, misteris el rondaran i alhora l’adolescència el colpejarà fort a més de la creença que té de la “maledicció” de la veïna.

Mai unes paraules l’havien frapat tant però alhora ens mostra com una idea ens canvia la manera de pensar si ens hi obsessionem.

Realment la veïna i aquestes paraules en concret tenen la responsabilitat de tot el que li passa i tot el que se li està girant?

No serà que busca, d’alguna manera, un cap de turc per justificar els seus errors i el seu camí per la etapa inicial adolescent?

Molt humor i una intriga que va cada cop a més en una trama que captarà la vostra atenció fan d’aquesta obra moderna i molt actual tant en llenguatge com en la naturalitat que parla als joves.

No deixeu escapar aquesta obra que us ofereix Jo Llibre.

Si teniu un pre-adolescent a casa és un llibre ideal per tal que gaudeixin de la lectura i alhora obrin la seva ment.

I de pas, el dia de demà poden descobrir la bibliografia complerta i amb alt potencial didàctic de l’autora.

No el deixeu escapar!