diumenge, 24 de maig de 2015

Boja per ell

Si algú us preguntes per la Bridget Jones, recordaríeu aquella noia esbojarrada, estrellada, amb la boca com una bústia, addicte al tabac i a les copes. Obsessionada pel seu pes i amb uns amics que l’estimen tal com és.

Doncs bé, a Boja per ell la nostra estimada Bridget ha crescut, la trentena queda lluny i la cinquantena comença a pesar, és mare de dues criatura, en Billy, una copia en miniatura d’en Mark i la Mabel, una nena molt dolça amb el seu propi gust per la moda i una mica rebeca.

La novel·la comença anys més tard de Bridget Jones perd el seny, la Bridget és vídua, (un drama per les lectores adoradores d’en Mark Darcy), ha de sobreviure, ha de ser la mama i el papa dels seus fills, els amics ja s’han començat a cansar d’arrossegar-la per la vida, ha de remuntar i tornar a sortir, i per això res millor que obrir-se un twitter, tornar a treballar, i tornar a sortir amb homes com en Roxten, un ioguret de trenta, o el misteriós home de la jaqueta, li donaran alegries i per descomptat més d’un maldecap.

Helen Fielding torna a donar veu a la Bridget, les seves entrades al diari amb les seves obsessions, la seva addicció a twitter, i els seus sentiments. El diari de Bridget Jones ens va presentar un format on les referencies a “Orgull i prejudici” de Jane Austen eren molt visibles, ara ha hagut de donar un pas més enllà i descobrir un possible futur alternatiu pels seus personatges.

Pel meu gust és la novel·la més tendre de totes, manté la seva ironia, les paraulotes que s’escapen de la boca, els amics esbojarrats, però el toc de la maternitat, el veure com la situació la supera, com el seu pensament recorre cap en Mark, la fan molt més humana, fins ara mai havia plorat amb la Bridget a excepció de tant de riure, però en aquesta novel·la els sentiments són tan a flor de pell que les llàgrimes s’escapen.

La historia va endavant i endarrere per mostrar com la Bridget s’ha anat enfrontant mica en mica al món fins arribar a on és. Com mica en mica, error rere error la Bridget planta cara a la vida i tira endavant.

Els personatges en general han madurat, bé, en Daniel no, ara és més gran però segueix obsessionat amb les calces de les dones, en Cosmo segueix sent una mica repel·lent, en Tom segueix sent un gai fabulós, la Talitha i la Jude intenten posar una mica de seny al grup, però sense gaire èxit, la família adoptiva de la ciutat continua tenint cura dels seus.

Tots recordem la importància dels Nadals a les obres de la Helen Fielding, i en aquesta ocasió les veurem amb els ulls d’aquells que troben a faltar aquell que ja no hi és, que ha de mantenir la mascara per uns nens que no tenen culpa de res i la duresa d’aquestes dates per a molts.

Edicions 62 ha reeditat “El diari de Bridget Jones”, “Bridget Jones perd el seny” amb unes portades actuals i atractives on les imatges en blanc i negre donen un punt xic amb les grans lletres a color dels títols, tots tres volums són un gaudiment per la vista i a més ara els podreu trobar a labutxaca.

Un imprescindible per aquelles que creuen que el pes no domina el món, que els nois bons existeixen i saben fer petons de debò, i que les segones i terceres oportunitats existeixen.

Us penseu que la Bridget es quedarà sola o que un home com cal trencarà la seva closca i li curarà les llàgrimes a petons? Existeixen els prínceps blaus que estimen les dones tal i com són? Només teniu una opció, Boja per ell us està esperant a les llibreries.

No deixeu escapar la oportunitat de llegir una novel·la única, inconfusible, intel·ligent, divertida, extraordinària i absolutament inoblidable.

Esclavo de tus deseosCon una portada al más puro estilo de las mil y una noches nos encontramos con la última novela de Lola P. Nieva, toda una autora capaz de sacar un genio de un brazalete.

Esclavo de tus deseos es una novela donde se mezclan diversos géneros, es de aquellas donde predomina una historia donde la tensión sexual está a punto de estallar, donde el erotismo y la picardía llevan a mostrar amores sinceros y profundos y que a su vez se conjuga con un trasfondo mágico donde la magia existe y la lucha entre el bien y el mal está servida en un tablero de ajedrez desde los tiempos del Rey Salomón.

Un contexto histórico que moverá a nuestros protagonistas a los parajes bellos del gran cañón del Nahanni, a Vancouver, a Jerusalén y a Toledo, sin olvidar las amplias pinceladas que nuestro genio Yinn nos dará sobre personajes ilustres de épocas pasadas.

Nuestra protagonista es Catalina, una joven que debido a la magia lo ha perdido todo en la vida y por ello en su interior siente un profundo odio, se conforma con su vida normal, un novio, sus amigos y un trabajo, pero cuando se siente amenazada por fuerzas oscuras recurre a un brazalete que encierra a un genio de aire, esté deberá concederle tres deseos durante tres días y luego desaparecerá.

Dicen que del amor al odio hay un paso, pues bien, del odio al amor también.

Catalina solo quiere que la ayude para estar a salvo, pero todo se complica cuando descubren que ella guarda sin saberlo el secreto de una antigua profecía que puede decantarse hacia la liberación de los seres mágicos y causar la destrucción de la humanidad o la destrucción del mundo mágico.

Este es realmente una decisión que quizás ya no tenga oportunidad de tomar y en el camino a descubrir la verdad pierda el corazón en ello.

La autora crea un contexto muy atrayente, nos sumerge en una vorágine de sensaciones, de tiras y aflojas de “Quid pro quo” y “Do ut des”, de mundos mágicos, de traiciones, de seducción y de un tórrido amor.

Esencia nos ofrece una novela fresca y ligera, un deseo de cualquier lectora ávida de una buena historia y con ganas de dejar viajar la mente no solo por el mundo sino también con un poco de magia.

Una novela con la que disfrutar de la ironía de la vida, de los deseos cumplidos y por cumplir, de la voluntad y la bondad frente a la maldad, una novela que se lee en un suspiro y que nos regala a su vez unos personajes secundarios muy sólidos y que desde su perspectiva enmarcan a la perfección a los protagonistas.

¿Estáis preparados para conocer a vuestro genio? Os dejamos un fragmento para que descubráis su magia en primera persona.