diumenge, 22 de març del 2015

El Patufet



Avui estem molt contents doncs tornem a parlar-vos del nostre petit amic, El Patufet!

Si bé ja us hem parlat del costumari que poc a poc i celebració rere celebració ens regalen les mans d’en Roger Roig i de l’Hugo Prades, avui fem un viatge a l’arrel del conte, a la tradició de les tradicions fins al moment en que tots de menuts hem sentit el conte del Patufet.

La seva història ens narra amb cantarelles enganxoses con un vailet amb un gran esperit solidari i ganes d’ajudar a casa assumeix l’aventura d’anar a comprar safrà però com que és tant petit ha de vigilar que no el trepitgin.

Ni tan sols el botiguer el pot percebre fins que veu que les monedetes ballen sobre les seves manetes i de camí a portar el dinar al pare sent con el cansament el va vencent fins que s’acluca sota una col per tal de descansar una mica.

Ai redéu! Un bou amb gana l’arrenca d’una queixalada! 

Vinga patir els pares però no us preocupeu, que a la panxa del bou hi ha espai per ell, només hem d’esperar que el bou faci un pet i tindrem de nou al Patufet!

De la mà de Cossetània edicions recollim una joia de la literatura oral i escrita del poble català, un conte que ens apassiona i que sempre sentim en la veus dels avis i els pares.

Si voleu fer-vos amb el costumari de les tradicions catalanes és una boníssima opció per tal que els menuts de casa comencin a apreciar la terra i allò que hi passa i els perques.

Nosaltres en som molt fans i us deixem amb les ressenyes dels seus contes i els llibres per pintar i resseguir la lletra lligada!

Aprendre de manera divertida és una assegurança d’èxit! 



Per molts més patufets!!! Patim, patam, patum cap a les llibreries!  


I el ressò de les muntanyes



Avui podem trobar a totes les llibreries un gran tresor, ja podem gaudir del goig i l’amor per la lectura amb I el ressò de les muntanyes, l’esperadíssima novel·la de Khaled Hosseini després de sis anys d’impàs dels seus èxits “El caçador d’estels” i “Mil sols esplèndids”, incalculables tant en qualitat com en quantitat de lectors arreu del món.

Alguna vegada m’han preguntat: Què es sent cap a un germà o germana? La meva resposta sempre ha estat la mateixa, la meva germana es un meitat meva, és una part de mi que sap i jo sé el que sentim sense caldre ni tan sols comunicació, entre nosaltres no existeixen rancúnies ni baralles, l’amor va molt més enllà.

L’èxit d’un germà esdevé propi i un mal moment es comparteix com si et partissin pel mig. Les rialles es multipliquen exponencialment i els disgustos es pal·lien poc a poc. 

Un germà és una mà que mai et deixa anar. Deixes de ser tu i ell o ella per esdevenir un nosaltres.

Doncs bé, ara canviaré de resposta i diré que per fer-vos una idea de l’amor fratern hauríeu de llegir aquesta novel·la.

Una novel·la escrita amb la sensibilitat i emoció que caracteritza a l’autor, omple les pàgines d’esperança i fa un cant a la vida amb les seves nits i els seus dies, amb els seus somriures i amb alguna llagrimeta que esdevé inevitable.

Ambientat a Maidan Sabz  on coneixerem a una família que viu de l’explotació de la terra en un ambient inhòspit i congost, això si, el sentiment de família és l’arrel més profunda que tenen. No els importa res més, ni tenir possessions ni optar a un progres, l’únic és el benestar de la família narrant estampes precioses.

La tardor de 1952, el div s’endú al petit de la família a un futur que desconeixen i el seu pare no te por de defallir i creua valls i serralades per arribar al gran palau i veure que ha passat amb el seu dolçet. 

El div li ha proporcionat educació, un entorn de benestar i seguretat que el seu pare no li podia garantir… ara venen els dubtes: Què fa un pare que estima al seu fill? L’abandona a un futur segur o se l’endú amb ell a un futur incert?

Interrogants com aquets inunden de reflexió sobre l’amor veritable i el dolor el relat.

Anys desprès, dos dels seus germans, l’Abdullah i la Pari emprenen un viatge per creuar la frontera del Kabul sense saber que els seus rumbs es separaran momentàniament i seran retrobats amb forces noves i depurades. L’afecte entre aquests nois i l’entorn que creen fa que el lector pugui sentir el terra desigualat sota els peus, l’olor a humitat i veure l’horitzó esperat.

Gracies a Edicions 62 i a labutxaca podem gaudir d’aquest apassionant relat i d’aquest meravellós escriptor.

Si heu tornat de vacances amb unes monedetes a les butxaques us recomanaria que anéssiu a una llibreria i us féssiu amb un exemplar. És una boníssima inversió en una literatura depurada, refinada, sensible i plena de contingut emotiu. 

No ho dubteu i trobeu el vostre ressò de les muntanyes!