divendres, 21 d’agost del 2020

L'altre cap del fil


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui tornem a recomanar-vos una lectura, un autor i un personatge mític.

Recomanar una obra de l’Andrea Camilleri és presentar-vos una nova obra en que la seva ploma àgil i el seu fill literari Salvo Montalbano faran les delícies dels seus milers de seguidors fidels i amb el que intentem enganxar sempre a nous lectors.

Quan el descobreixes no només descobreixes un títol sinó la oportunitat de tenir entre mans una bona col·lecció de qualitat protagonitzada per l’únic comissari Montalbano. Ambdós no tenen comparació.

Avui torna amb L’altre cap del fil, un cas en el que la seva estimada Lívia hi té a veure i ell ja no sap per on bellugar-se doncs encara que li encanti atrapar als dolents també li agrada gaudir de la vida tranquil·la, d’un bon àpat, d’un bon passeig o mirar simplement el mar.

Però tots sabem que la calma a casa d’en Salvo Montalbano no dura mai massa i el seu deure el torna a portar cap a la vida més misteriosa i frenètica.

La Lívia convenç a en Salvo per tant que es faci un vestit però la modista apareix morta. Ja són casualitats però la seva vida és així.

Disposat a investigar què hi ha al darrera d’aquest funest esdeveniment s’endinsa a la Italia més convulsa a la recerca de respostes.

La comissaria està plena de casos de refugiats que arriben amb pasteres i ara això!

La investigació de la sastreria és interessant i enganxa alhora que ens mostra la realitat de les misèries humanes. Un gat, una taca de sang i el propi vestit seran elements clau en la investigació.

Voleu saber qui hi ha darrera de l’assassinat i què ho va motivar?

Gràcies a la gran tasca de traducció, un cop més, d’en Pau Vidal podem passejar pels seus carrers, seguir els seus passos i caçar les pistes jugant a  detectius encara que al final sempre ens sorprengui l’autor amb un cop amagat!

Edicions 62 ens regala aquesta nova entrega però per aquells que li agafeu afició, podeu trobar títols com  El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, Una escletxa de llum, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte i La dansa de la gavina entre molts d’altres.

Vinga va! No el deixeu escapar!