dimecres, 27 de novembre del 2013

Chocolat



Per Maria Valle Viña 


Ara que el fred sembla que es queda amb nosaltres a La petita llibreria us presentem una novel·la dolça, tendra, amb gust de xocolata calenta, de bombons, de dolços de tots els tipus, una novel·la ideal per llegir un matí o una tarda gaudint a una xocolateria o a casa nostra acompanyats de l’escalfor de la llar. Una novel·la plena d’esperances, de segones oportunitats, de canvis, de les pors que provoquen aquests canvis i de la superació personal i de tot un poble. 

Chocolat  ens parla de la Vianne Rocher i la seva filla Anouk, que arriben a un petit poble per obrir una xocolateria al centre del poble, just a la plaça on també hi ha l’església. Vianne és una dona alegre i desenfadada, sensual i misteriosa. Pel capellà del poble, en Francis Reynaud, la presencia de la Vianne no pot ser sinó el primer pas per caure a la temptació i el pecat. Per Vianne, d’altre banda, la xocolata és més que un plaer pels sentits i ho demostra contínuament amb la seva actitud i la seva feina. 

A la novel·la Chocolat hi trobem un xoc entre la tradició i el canvi, entre la tolerància i la inflexibilitat, entre la innocència i la realitat, entre l’hospitalitat i els interessos. Perquè al petit poble de Lansquenet hi viu i acull a gent de diferent tipus i de la mà de Joanne Harris, la seva autora, podem conèixer tot el que s’hi cou. 

L’autora aconsegueix contextualitzar molt bé els personatges, fa que els puguem conèixer, odiar o estimar, aconsegueix que els personatges formin part de nosaltres i puguem entrar fàcilment a les seves vides. El mateix aconsegueix amb els escenaris de la novel·la, la fredor de l’església del poble, la màgia del riu, la por del bar, l’escalfor i la dolçor de La Céleste Praline... 

Joanne Harris és l’autora de més de deu bestsellers internacionals, entre ells “Chico de ojos azules” i “El perfume secreto del melocotón” les dues editades a Duomo Ediciones. Els seus llibres han estat publicats a 50 països i s’han venut més de 30 milions d’exemplars en tot el món. Viu a Yorkshire amb la seva família i toca en una banda que va fundar quan era adolescent. Un dels seus somnis és perdre’s en una illa del Pacífic.  

L’editorial que ens presenta el llibre és Duomo Ediciones, que va ser fundada a Barcelona al 2009, és la primera editorial del grup “Mauri Spagnol” fora d’Itàlia. Reuneix als autors contemporanis de ficció i no ficció més reconeguts internacionalment Duomo Ediciones ens presenta la novel·la Chocolat dintre de la seva col·lecció “Los imperdibles”. 

Una novel·la deliciosa de llegir, amb una trama màgica i uns personatges captivadors, una novel·la de la que, al igual que passa amb la xocolata, no t’hi podràs resistir, ja que la xocolata és alguna cosa més que plaer pels nostres sentits. 

Assaborint la xocolata les penes semblen menys penes, els secrets més íntims i els somnis, potser, es poden fer realitat.