diumenge, 3 de març del 2019

El noi del Maravillas


Si ja som uns enamorats d’en Lluís Llach a través de les seves lletres tant a la música com a la literatura estem d’enhorabona doncs torna amb una novel·la imprescindible.

Ja ens va encisar amb les seves novel·les Memòria d’uns ulls pintats i Les dones de la principal i ara ho torna a fer amb El noi del Maravillas.

Una novel·la altament sensible ens presentarà a mode de biografia la vida d’en Roger Ventós, un baríton de renom internacional al qui li ret homenatge en aquesta gran obra.

A l’obra ens centrem des dels seus inicis a un lloc que no concorda massa amb la ciutat, un lloc d’esbarjo on els somnis i la felicitat han de ser la tònica general.

Pot un teatre il·luminar tota la foscor dels temps convulsos que es vivien a la Barcelona dels anys quaranta i cinquanta? Pot un somni esdevenir realitat envoltat de tanta pols de post guerra?

Us convidem a conèixer al noi del Maravillas i trobareu les respostes.

El teatre és com un món paral·lel situat al Paral·lel barceloní on ell, la seva mare, el seu oncle tramoista, la propietària del local, els artistes i músics viuran mil i una situacions. 

El teatre és un gran engany on res no és el que sembla i s’enfrontaran al prestigi de l'alta societat amb l’òpera però al cap i a la fi l’art és art.

En Roger és la prova vivent de que no hi ha cap somni massa gran ni cap somiador massa petit. Acompanyem-lo per la seva vida i veurem fins on ha arribat.

Secrets d’escena que de ben segur el propi autor coneix de primera mà fan del Maravillas un personatge principal en que podem debatre de la societat catalana i els fets històrics del seu context.

És una novel·la encisadora, dolça tot i tenir moments àcids i amargs, dinàmica i amb el lema d’una vida que ha deixat empremta.

Què seria de nosaltres sense somnis? Qui decideix quins somnis es poden fer realitat i quins no?

Gràcies a labutxaca ens retrobem amb un dels autors més estimats de la nostra cultura que ens ve a presentar a un gran somiador a través d’aquest gran homenatge.

El voleu conèixer?
 
Vinga va! És la lectura que agradarà a tothom per Sant Jordi!