La gastronomia
és l'art i tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius,
més agradables de menjar, així com més atractius i desitjables.
Per aquells que
gaudeixen del paladar us proposem:
Avui
ens plau presentar-vos Sa i català una
de les darreres incorporacions a la secció de gastronomia que va més enllà d’un
simple llibre de receptes: és tota una declaració d’intencions!
En
aquest volum se’ns presenten els Aliments
naturals made in Catalonia i les seves millors receptes, primer coneixem
les matèries primeres de proximitat amb les que podem treballar i en adonem de
l’alt poder que exerceixen sobre el nostre cos i la nostra salut i més endavant
un grapat de receptes ens fan la boca aigua recordant-nos que la taula i
sobretaula també són patrimoni i signes identitaris de cada territori.
L’autor,
l’Albert Call, ens parla com si fos
un amic i des de la seva proximitat ens mostra una cuina a l’abast de tots.
De la mà d’Ara llibres tenim una enciclopèdia ben
completa sobre els productes de la terra i tots els beneficis que en podem
treure. Un llibre atractiu, amb il·lustracions, ben endreçat i molt útil per a
les cuines més novells.
Sou amants del bon
menjar? I del menjar que primer entra pels ulls? Si voleu sentir en la pròpia
pell l’amor per la rebosteria, l’olor a vainilla i canyella, l’escalforeta del
forn i una nova manera d’entendre l’oferiment de dolços a la família us heu de
rendir al receptari de Cupcakes 50
receptes de la Neus Moya.
L’autora en una
breu introducció ens narra com va coure’s dins d’ella la passió per aquestes
petites delícies i una gran veritat, les postres sempre són atractives i amb
gustos suggerents doncs arriben un cop ja estem ben tips de tot un àpat i ens
lliurem al plaer d’assaborir aquell últim gust que romandrà a les nostres
papil·les gustatives.
Rendiu-vos a
l’oferta de Cossetània Edicions i
feu els vostres propis cupcakes de nabius i llimona, de mate, de coco i mango,
d’almívar de llet, de tiramisú, de mantega de cacauet, de nata i gerds,
d’avellana, de nous, de xocolata... o bé creueu algunes receptes i inventeu el
vostre propi cupcake!
Pomes,
enciams, espinacs, tomàquets, llimones, cogombres, peres, api, pinya
pastanagues, gingebre... ja és aquí l’univers dels sucs verds; una moda que han
impulsat les celebrities, però que ha vingut per quedar-se entre nosaltres.
Al
manual Sucs verds ens expliquen els
seus beneficis, les seves indiscutibles propietats per millorar la nostra
salut, bellesa i benestar general i com elaborar-los i que necessitem per
fer-ho. La part forta del llibre la formen trenta receptes, cada una amb
propietats diferents, que faran que te’n llepis els dits i que et faran sentir
molt millor, tant per dins com per fora.
En
el manual Sucs verds que ens
presenta Carla Zaplana amb l’ajuda
de Cossetània Edicions et proposen
trenta receptes fàcils elaborades amb verdures
fruites per cuidar-te per dins i per fora, i fins i tot et recomanen
quins toppings afegir-hi per donar-los-hi una injecció extra d’energia.
Jofre Martell, nascut a Vic, és
periodista, locutor i dj. L'any 2014 va crear el blog Les putes receptes de la iaia, amb un èxit espectular.
Un dels blogs de
més èxit de la blogosfera catalana ara fa el salt a les llibreries. Les putes
receptes de la iaia és un recull de receptes senzilles explicades d'una manera
clara i directa i, sobretot, molt divertida. Els títols de les receptes ho
diuen tot: "Putos peus de porc a la catalana", "El rom cremat és
la polla", "Stop gordos: bròquil al forn"...
El llibre està
adreçat sobretot a joves que s'acaben d'independitzar i no saben ni on para la
cuina de casa seva. Però per disfrutar d'aquest llibre no és indispensable
tenir necessitat o ganes de cuinar; només cal tenir ganes de passar-s'ho bé amb
l'humor estripat i irreverent d'aquesta iaia cuinera i el seu nét.
Una aposta molt ben
cuinada de La Galera.
No nos podemos olvidar de Las recetas de sor Lucía Caram, quien además de ser la chef del convento de
Manresa, sor Lucía Caram es la cocinera estrella de Canal Cocina. En este
recetario comparte con sus seguidores desde los platos más tradicionales
que prepara a diario en el convento hasta los más originales y sabrosos
procedentes de su Argentina natal, en los que no faltan desde los clásicos
dulces monacales, como las rosquillas de anís o el bizcocho de manzana,
pasando por deliciosos guisos de cuchara, o los platos más originales,
como los rollitos de cecina con ricotta o las empanadas tucumanas.
«La
cocina y la comida preparada con amor, dedicación y creatividad es además
una forma muy gratificante de manifestar nuestros sentimientos hacia
aquellos para quienes cocinamos.» Sor Lucía Caram
Soluciones
para todos los gustos de la mano de Planeta.