dimarts, 21 d’abril del 2015

Per Sant Jordi paladar i una rosa de xocolata (2015)



La gastronomia és l'art i tècnica de preparar els aliments per tal que siguin més nutritius, més agradables de menjar, així com més atractius i desitjables. 



Per aquells que gaudeixen del paladar us proposem:


Avui ens plau presentar-vos Sa i català una de les darreres incorporacions a la secció de gastronomia que va més enllà d’un simple llibre de receptes: és tota una declaració d’intencions!

En aquest volum se’ns presenten els Aliments naturals made in Catalonia i les seves millors receptes, primer coneixem les matèries primeres de proximitat amb les que podem treballar i en adonem de l’alt poder que exerceixen sobre el nostre cos i la nostra salut i més endavant un grapat de receptes ens fan la boca aigua recordant-nos que la taula i sobretaula també són patrimoni i signes identitaris de cada territori.

L’autor, l’Albert Call, ens parla com si fos un amic i des de la seva proximitat ens mostra una cuina a l’abast de tots.

De la mà d’Ara llibres tenim una enciclopèdia ben completa sobre els productes de la terra i tots els beneficis que en podem treure. Un llibre atractiu, amb il·lustracions, ben endreçat i molt útil per a les cuines més novells.



Sou amants del bon menjar? I del menjar que primer entra pels ulls? Si voleu sentir en la pròpia pell l’amor per la rebosteria, l’olor a vainilla i canyella, l’escalforeta del forn i una nova manera d’entendre l’oferiment de dolços a la família us heu de rendir al receptari de Cupcakes 50 receptes de la Neus Moya.

L’autora en una breu introducció ens narra com va coure’s dins d’ella la passió per aquestes petites delícies i una gran veritat, les postres sempre són atractives i amb gustos suggerents doncs arriben un cop ja estem ben tips de tot un àpat i ens lliurem al plaer d’assaborir aquell últim gust que romandrà a les nostres papil·les gustatives.

Rendiu-vos a l’oferta de Cossetània Edicions i feu els vostres propis cupcakes de nabius i llimona, de mate, de coco i mango, d’almívar de llet, de tiramisú, de mantega de cacauet, de nata i gerds, d’avellana, de nous, de xocolata... o bé creueu algunes receptes i inventeu el vostre propi cupcake! 


Pomes, enciams, espinacs, tomàquets, llimones, cogombres, peres, api, pinya pastanagues, gingebre... ja és aquí l’univers dels sucs verds; una moda que han impulsat les celebrities, però que ha vingut per quedar-se entre nosaltres.

Al manual Sucs verds ens expliquen els seus beneficis, les seves indiscutibles propietats per millorar la nostra salut, bellesa i benestar general i com elaborar-los i que necessitem per fer-ho. La part forta del llibre la formen trenta receptes, cada una amb propietats diferents, que faran que te’n llepis els dits i que et faran sentir molt millor, tant per dins com per fora. 

En el manual Sucs verds que ens presenta Carla Zaplana amb l’ajuda de Cossetània Edicions et proposen trenta receptes fàcils elaborades amb verdures  fruites per cuidar-te per dins i per fora, i fins i tot et recomanen quins toppings afegir-hi per donar-los-hi una injecció extra d’energia. 


Jofre Martell, nascut a Vic, és periodista, locutor i dj. L'any 2014 va crear el blog Les putes receptes de la iaia, amb un èxit espectular.

Un dels blogs de més èxit de la blogosfera catalana ara fa el salt a les llibreries. Les putes receptes de la iaia és un recull de receptes senzilles explicades d'una manera clara i directa i, sobretot, molt divertida. Els títols de les receptes ho diuen tot: "Putos peus de porc a la catalana", "El rom cremat és la polla", "Stop gordos: bròquil al forn"... 

El llibre està adreçat sobretot a joves que s'acaben d'independitzar i no saben ni on para la cuina de casa seva. Però per disfrutar d'aquest llibre no és indispensable tenir necessitat o ganes de cuinar; només cal tenir ganes de passar-s'ho bé amb l'humor estripat i irreverent d'aquesta iaia cuinera i el seu nét.

Una aposta molt ben cuinada de La Galera.


No nos podemos olvidar de Las recetas de sor Lucía Caram,  quien además de ser la chef del convento de Manresa, sor Lucía Caram es la cocinera estrella de Canal Cocina. En este recetario comparte con sus seguidores desde los platos más tradicionales que prepara a diario en el convento hasta los más originales y sabrosos procedentes de su Argentina natal, en los que no faltan desde los clásicos dulces monacales, como las rosquillas de anís o el bizcocho de manzana, pasando por deliciosos guisos de cuchara, o los platos más originales, como los rollitos de cecina con ricotta o las empanadas tucumanas.

«La cocina y la comida preparada con amor, dedicación y creatividad es además una forma muy gratificante de manifestar nuestros sentimientos hacia aquellos para quienes cocinamos.» Sor Lucía Caram

Soluciones para todos los gustos de la mano de Planeta.

Algú com tu



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui estem molt contents i volem celebrar la literatura compartint la darrera novel·la d’en Xavier Bosch, amic de la casa i autor de la trilogia de novel·les del periodista i investigador Dani Santana: Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014).

Fa un gir a la seva prosa i ens recomana Algú com tu, una novel·la on l’amor més pur i alhora passional marcarà la vida dels nostres protagonistes d’una manera profunda i transgressora per les seves maneres de concebre i sentir la vida.

La Gina, anys més tard de la mort de la seva mare troba un grapat de cartes que es va escriure amb el jove Jean-Pierre, un noi que va conèixer quan va anar a París pel casament de la seva cosina. Només van ser quatre dies intensos però que poden canviar l’avui de la Gina i respondre-li moltes preguntes a més de mostrar-nos que l’amor pot ser tan fràgil com una papallona però alhora tan fort com aquesta que pot travessar un camp d’espines sense ferir-se.

Poden quatre dies canviar el món d’una persona i marcar a foc un nom al cor?

En aquesta novel·la guanyadora del Premi Ramón Llull d’enguany descobrirem l’affair del Jean-Pierre, un galerista d’art lliure d’esperit que és tot el contrari de la Paulina Homs, una dona tradicional i de vida tranquil·la que només es preocupa pel benestar de la família i aquells que l’envolten.

Serà un xoc de trens, dos mons oposats que obren la finestra per deixar traspassar la llum i la pau d’un cor que batega al mateix ritme i mogut per la mateixa passió.

Un gran relat d’amor que es construeix a partir dels bocinets de la història i les cartes que la Gina troba i s’entossudeix a unir com si es tractés d’un trencaclosques. 

Potser si que la Gina té un deix detectivesc que ens mostra una ombra del que han estat les novel·les protagonitzades per en Dani Santana però és un llibre totalment nou que ens mostra la vitalitat de l’amor i la seva força a través dels temps i de la pròpia mort. 

Aquest autor no té gènere que se li resisteixi i a més té una humanitat i humilitat que el fa ser un dels gegants de la literatura actual catalana. Per mi és un referent i de ben segur que ens té més sorpreses guardades al calaix de la seva imaginació.

Amb aquesta novel·la que ens ha ofert Planeta reconec que m’ha emocionat i ha traspassat els fils de la meva emotivitat, és d’aquells llibres que t’agrada llegir sense que et mirin per poder deixar anar la teva imaginació i si ha de caure una llàgrima, doncs que caigui amb llibertat.

Alliberador, preciós, sensible, subtil, sense caure als clitxés... què més es pot demanar?

Voleu saber què descobrirà la Gina? La voleu acompanyar en aquesta travessia vital? Jo de vosaltres no m’ho pensaria i aniria a una llibreria a buscar un exemplar. Un cop obres aquesta novel·la les llums de la teva vida s’apaguen i et rendeixes sense poder-ho evitar a una lectura que t’atrapa i no et deixa escapar.

És una boníssima recomanació i desitgem que tot un boom per la diada de Sant Jordi, s’ho mereix!

Si encara no us he convençut, demà podreu llegir l’entrevista que gentilment ens ha cedit! 

Vinga va, llanceu-vos a la descoberta de l’amor!