divendres, 21 d’octubre del 2022

El lladre de pastissets

Per Àngela Sánchez Vicente

Novament tornem amb novetats de la ploma intrigant i inquietant del grandíssim i celebrat autor Andrea Camilleri.

A la Sèrie Montalbano que està construint labutxaca per tal que les nostres estanteries de misteri no quedin amb buits i per tal d’apropar-nos els millors títols que l’autor va escriure amb dedicació per crear un espai imaginari i acollidor com Vigata i a uns personatges corals amb personalitat i essencials per tal de fer de la figura del Salvo Montalbano un comissari sense comparació.

Que la seva inspiració resideix en els carrers i pobles de Sicília no és cap misteri com tampoc sorprèn el caràcter italià dels seus habitants però sempre amb molta classe i defugint de clixés.

Crea un escenari ideal, un protagonista magistral i uns secundaris molt necessaris i llavors sorprèn amb el misteri de cada volum.

En aquest cas, en El lladre de pastissets, ens trobem amb l’assassinat d’un comerciant jubilat.

La seva amant que desapareix després del crim sembla ser la responsable de tot però... Serà cert? Què amaga? Què descobrirà en Salvo?

En aquesta obra traduïda per en Pau Vidal farem un recorregut pel teixit social i emocional de la Sicília de l’autor.

La immigració il·legal i tot el que genera en els immigrants i en la terra de destí, el poder de la corrupció dels buròcrates de l’Estat, la solidaritat femenina i sobretot el caràcter dels barris populars mediterranis són els temes en que posa focus i aprofita per fer critica social i un al·legat a favor dels sentiments i emocions humans.

Els serveis secret i el terrorisme internacional també seran claus per treure l’entrellat de la sospitosa mort.

No ho dubteu i acompanyeu al Montalbano en la descoberta de la veritat.

Els seus mètodes us encantaran i la seva vida personal cada cop agafa més protagonisme.

Per tots els que us hi hagueu enganxat, busqueu la Sèrie Montalbano al segell de La butxaca i recordeu que podeu trobar títols com El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, Una escletxa de llum, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte , La dansa de la gavina, El mètode Catalanotti, La xarxa de protecció o L’altre cap del fil entre molts d’altres gràcies a Edicions 62.