dilluns, 18 de maig del 2020

Paper mullat


Per Àngela Sánchez Vicente

Aquests dies de confinament, desescalada, reflexió i notícies esfereïdores ens hem proposat el repte de proposar-vos novetats literàries que alhora us presentin a grans autors dels que pugueu seguir llegint obres ben engrescadores.

Si parlem de belles lletres i obres que no deixen pas indiferent a ningú hem de fer una parada i llegir a la gran Francesca Aliern.

Fa temps que des d’aquest blog us recomanem les seves lletres i la veritat és que a nosaltres títol rere títol ens encisa cada cop més.

Avui us presentem la seva darrera obra titulada Paper mullat.

En aquesta obra breu, directa i altament reflexiva sobre el poder de la naturalesa humana i els sentiments vers l’adversitat ens trobarem en un escenari idíl·lic, en un temps passat i amb uns protagonistes molt ben treballats i que ens mostraran moltes facetes de la seva psique.

Viatgem sense maletes des de la nostra butaca preferida fins a París i a l’Europa que viu la sotregada de la Guerra Civil Espanyola.

A través del seu protagonista, en Màxim veurem com la seva passió per la música el portarà a triomfar en els grans teatres europeus amb les seves partitures i al cor de la seva estimada.

A Paris coneixerà l’amor en els ulls plens d’interrogants de la noia més meravellosa que mai ha vist. Ella, provinent de Maestrat és tot un  enigma per ell però el poder de l’amor és una de les forces més potents de la societat.

Decidirà deixar d’interpretar les obres que ha interpretat mil vegades per tal d’animar-se a fer el gran salt de viure la seva pròpia història i intentar que la seva aventura soni com la millor cançó que mai hagi escoltat.

Una obra on l’amor, l’odi i els clarobscurs dels temps socials imperen com a teló de fons coneixerem a un noi que esdevindrà un gran guerrer en el viatge a l’autoconeixement.

El voleu acompanyar?
La recerca de les arrels i la pròpia vida estan units per un lligam que coneixeran ben aviat.

L’obra us sorprendrà doncs no tot serà tan rosa com “la vie en rose” prepareu-vos per als obstacles.

Gràcies a Cossetània Edicions podem ampliar la biblioteca d’aquesta gran autora i gaudir d’aquesta obra alhora que també us convidem a conèixer els seus títols anteriors.

Si voleu fer un cop d’ull a la seva producció no us podeu perdre: Xerta. Recull popular (1995), Records i memòries al voltant d’uns murs (1996), Un otoño, toda una vida (1997), No llores, Laura (1999), El batec de l’aigua (2000), La canela (2001), Misererenobis (2002), La Menestrala (2003), La historia innecesaria (2004), El pont de la solitud (2005), Sabó moll (2006), Camins (2007), Cor de llop (2008), Aigües fondes (2009), Mans de fang (2010), L’espiera (2011), La senyora Avinyó (2012), La segona innocència (2013) Les passions de la Menestrala (2014) Cullerades de vida (2015) Cafè de París (2016), Negre estalzí (2017) i Darrere els seus talons (2018).

Cada obra és un regal per als amants de les bones lletres!

No els deixeu escapar!