dimecres, 11 de maig del 2016

Generació Gintònic



Per Àngela Sánchez Vicente


Si sou els joves dels anys setanta o fills d’aquella generació, gaudireu moltíssim de la lectura fresca i àgil de Generació Gintònic.

Realment és una novel·la que et sobta sobretot per la gran feina d’ambientació, molts de nosaltres hem anat al Flash-flash, al Jamboree, a la Cova del Drac i a tots els llocs que descriu en una època en que el més trendy de la ciutat s’articulava al voltant del carrer Tuset. Potser eren les galeries, els restaurants de cuina suculenta o les discoteques que hi havia però va esdevenir en el centre social de reunió preferit per tota una generació.

Amb un teló de fons tant interessant coneixerem a la Fiona, una estudiant de literatura que comença una relació amb el seu professor. Aquest és una mica peça a més de ser una mica ambigu en quant a la seva sexualitat.

Per afegir més interès a la narració també apareix la Bella, model i musa que s’afegirà a aquest triangle.

El seu autor, en Damià del Clot els ensenya com els cels de Barcelona van perdent la seva foscor i es van impregnant de modernitat a través de la relació intrigant d’aquests tres i dels costums de l’època i els locals que es freqüentaven.

La música, les begudes, la moda, els personatges que corren per Tuset es donen la mà per fer una radiografia coral d’una societat que desperta a les noves idees i comença a ser més oberta de mires alhora que la podem comparar amb el despertar dels sixties londinencs o de les principals capitals europees.

De la mà de Cossetània podem veure una mica més detallada la manera en que els que avui són els nostres pares van obrir pas a una joventut desinhibida i més despreocupada.

Com acabaran la relació aquests tres? 

Teixida amb molta cura i respecte anirem avançant per una trama que ens captivarà i ens tindrà sense alè fins a la resolució final. 

Us recomano que aneu a les llibreries i us compreu un exemplar doncs és una lectura que no us podeu perdre. 

És una peça imprescindible per entendre el trencaclosques social d’una època en que els canvis van marcar una evolució i la voluntat d’un sector social que anava a la recerca de nous horitzons.

Què millor que anar amb ells als locals de moda?

Llegiu-lo i us transportareu en el temps i l’espai!