dilluns, 9 d’octubre del 2017

Ets un merda i ho saps



Per Àngela Sànchez Vicente


Ai moderns! Ens hem de posar les piles! 

Tenim remei o a partir d’una certa edat ja hem de lluir la nostra etiqueta de “loser”?

Rendiu-vos a la lectura d’ Ets un merda i ho saps i a més de riure molt podreu fer un anàlisi de la societat actual i com som els joves d’avui en dia. Fins a quina edat som joves? Ai, ai, ai!

Diuen que els 24 és l’edat fronterera per l’èxit o el fracàs i realment si mirem una generació o dues enrere veiem com els nostres pares i avis a aquesta edat ja tenien parella, feina estable, potser fills i de ben segur ja els tractaven de senyors i senyores pel carrer. 

Abans, sembla que tot allò d’abans fos millor però... i si avui en dia passes dels 24 sense parella i feina estable? Realment el gruix de la societat està en aquest grup molt passats els 24... i què? Som “losers”? Ja hem tingut temps de fracassar? De debò? I ara què?

Tranquils que en aquest llibre amè i àgil que ens presenta en Jair Domínguez a més de veure-us identificats en els clixés socials d’avui en dia veureu com res és tan greu com sembla.

El ritme de vida ha canviat i s’ha d’acceptar però com explicar-ho ja és més difícil però amb aquesta gran obra veureu el camí més clar.

Des dels inicis en que aprendreu a acceptar-ho i a saber que sou uns “merdes” i a tractar amb les persones de veritat i capítols en els que us perdreu amb les anècdotes brutals que explica i us asseguro que us farà mal la panxa de riure tant.

Segur que més d’un us hi veureu reflectits i també trobareu a algun amic vostre que per exemple demani el botó “aquesta imatge és un trunyo” a les xarxes socials. 

També hi ha la dualitat de la gent de bé i allò que és cultura, es veu que si llegeixes algun llibre clàssic i bo ja ets un culturetes i és una gran mentida. Com diu el propi autor pots llegir l’Ulisses de Joyce i ser un fill de puta. De debò que encara caiem  en el parany que l’hàbit fa al monjo?

Aprendre a tenir gràcia, a ser sempre educat i em remeto a les seves paraules “si els col·laboradors de Sálvame diuen Bon dia tu també pots” i un llarg etcètera de breus capítols que des de la seva ploma surten veritats com a punys tenyides d’humor i ens fan reflexionar una mica sobre nosaltres mateixos, el nostre context social i allò que aprenem per la vida.

Gràcies a Ara llibres tenim entre mans una joia. Us asseguro que el penso regalar a més d’un major de 24 que no ens entén i a algun menor de 24 que tampoc ens entén.

No saben que potser som així perquè som el reflex de la nostra societat i potser ens importa una mica més veure un capítol d’una sèrie que acumular bon currículum.

Vinga va! Aquesta obra us fascinarà!