Per Maria Valle Viña
Arribem a l’últim
mini receptari que ens apropa Cossetània Edicions, un mini receptari
que com els altres tres el podreu trobar a un preu molt econòmic. En aquest cas
trobem un receptari per als més llaminers ja que les receptes que hi veurem
seran de coques i pastissets.
Aquest llibre és
un recull de les receptes més dolces de les comarques meridionals de Catalunya,
Terra Alta i Ribera d’Ebre, a través de les receptes queda palès que la
rebosteria és un aspecte important per entendre aquestes comarques i la seva
manera de ser i de fer. El principal objectiu de les autores ha estat fer un
recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la
cuina de casa seva i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi.
Una de les
autores és Anna Llop, és mestra
de català i especialista en Educació Infantil. Dedicada des de sempre a
l'ensenyament, es considera una persona oberta a tots els corrents pedagògica.
Compagina aquesta activitat amb la de mestressa de casa i amb altres aficions,
com ara la cuina, el ganxet, la lectura i el cinema.
L’altra autora és Laura Mur i Cervelló, parvulista, mestra de català i llicenciada
en Ciències de l'Educació. Dedicada des de sempre a l'ensenyament, compagina
aquesta activitat amb la família i amb moltes i diverses aficions, entre les
quals destaquen la rebosteria i la narrativa.
Us deixo amb una
recepta ben dolça que es diu “Cristines”:
Ingredients: 4
ous, 400 g de sucre, ½ kg d’ametlla ratllada, ratlladura de llimona, neules.
Elaboració: pugeu
les clares d’ou a punt de neu, a continuació, afegiu-hi amb compte el sucre,
l’ametlla ratllada i la ratlladura de llimona. Pasteu-ho fins que ho vegeu tot
ben lligat. Després poseu una culleradeta de pasta a sobre de la neula (hòstia)
i una mica de sucre per sobre. Per acabar, poseu-ho al forn a temperatura baixa
(130 ºC) fins que ho vegeu cuit.
Bon profit!