dimecres, 18 de maig del 2022

Blau 52

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem una obra que és un regal pels sentits i que hi ha molt més enllà del que està escrit en negre sobre blanc si aprofitem la grandesa de l’obra en el que no es diu.

L’obra de gran format Blau 52 ja sorprèn només obrint-lo doncs cal posar el llibre en vertical per poder llegir-lo i gaudir de les seves impressionants il·lustracions a doble plana.

La verticalitat de les il·lustracions que ens regala l’imaginari de la Gemma Capdevila mentre ens narra una història la mar de bonica creen una dupla excepcional, bella i emotiva.

A la història coneixerem a la balena Blau 52 que emet les seves cançons a una freqüència diferent a la de les altres balenes i això dificulta la seva capacitat comunicativa i de pertinença a un grup mentre li crea una gran buidor i una tristesa immensa.

Però no es rendirà fins ben al fons del mar on trobarà una balena blanca que farà l’esforç de poder sentir-la i comprendre-la.

La seva melodia l’encisa i nedaran incansables dins arribar als icebergs per tal que la melodia de la Blau 52 es senti a tot arreu i pugui ser gaudida.

Per anar més enllà de l’obra es poden tractar temes com les particularitats que ens fan diferents i alhora especials, els esforços dels demès per ajudar-nos a integrar, la bellesa de la diferència, l’ajuda dels amics, la no rendició i l’aconseguiment d’un somni.

Tots aquests aprenentatges prenen dimensió envolcallats amb les il·lustracions característiques de l’autora que, personalment, valoro com mini quadres o obres poètiques en si mateixes plenes de sentit i reflexions ocultes.

Només amb la gama dels blaus que domina a la perfecció, les línies sinuoses i el joc amb l’esclat de colors final dóna sentit i amplia el missatge que ens vol transmetre.

És un llibre de qualitat per regalar als menuts de la casa que, a més, a les planes d’inici i final ens mostra a grans trets les característiques de les balenes.

Gràcies a Cossetània Edicions podem seguir omplint amb contes de qualitat les prestatgeries dels infants.

És un llibre que els encantarà!

No us el perdeu i us convidem a que descobriu per vosaltres mateixos l’obra de l’autora. Us deixarà sense paraules i totalment bocabadats!