dimecres, 25 d’octubre del 2017

Ciutat de llops



Per Ángela Sánchez Vicente


Si voleu la novel·la definitiva sobre les Terres de l’Ebre i la història d’un riu que mai deixa de brollar us heu de deixar encisar per la ploma de l’Andreu Carranza.

Amb una gran bibliografia a les seves espatlles amb títols premiats i seguits ben a prop pel seu públic lector que cada dia és més nombrós ens regala una nova oportunitat per conèixer part de la nostra pròpia historia i aprofundir en allò que és important i vital per al nostre estimat territori. 

Si ens va fer enganxar a les seves lletres amb La clau Gaudí, Impremta Babel, L’hivern del Tigre, Anjub i El poeta del poble us assegurem que la novel·la que avui ens ocupa segueix amb el segell de qualitat de l’autor.

A Ciutat de llops ens traslladarem al riu Ebre de la mà d’en Passarius, un personatge emotiu i amb un gran poder de memòria. La seva voluntat de mantenir vives les llegendes, històries i mites que s’amaguen a les aigües del riu faran que el relat transcorri d’una manera molt dinàmica, il·lustrada i amb una gran documentació per tal de retre un veritable homenatge a les aigües i a qui sempre l’ha respectat.

En aquest viatge geogràfic i històric per la Ribera remuntarem les aigües amb un llagut acompanyat de personatges que hi són i amb els de les histories que es van donant pas.

És una obra emotiva sobre un territori que sempre ha estat allà, en uns principis respectat i venerat per l’home però que poc a poc ha anat perdent una mica el seu sentit de Déu dels mars.

Misteris, onades i fets excepcionals es donen cita en aquesta novel·la adreçada a tots els amants de les bones lletres i a les ments curioses que els agrada la realitat novel·lada per tal de copsar una mica més tot allò que els envolta.

Sempre hi ha passat aigua però cal valorar el sentit i la situació d’aquest enclavament.

Un cop més Columna ens apropa a una obra preciosa i molt àgil de llegir que alhora és una cita amb un autor molt prestigiós i del que val la pena documentar-se i llegir les seves obres.

Només ell té la recepta de la seva prosa fabulosa combinada amb uns personatges magistrals i uns escenaris màgics en que tot flueix de manera molt natural i rítmica.

De debò el deixareu escapar?

Vinga va, no cal que agafeu una barca però us convidem a llegir-lo i desgranar la historia d’un riu magnànim!

Un cop hi fiqueu el nas ja no podreu deixar de llegir! Històric, actual, emotiu, reflexiu... ho té tot!