dimarts, 19 de juliol del 2022

5è aniversari Les Hores (El meu germà)

Avui, anant una mica tard, volem felicitar a l’Editorial Les Hores en el seu 5è aniversari, el 18 de maig del 2017 van publicar el primer títol de Les Hores, La vida a qualsevol preu”, de l’escriptora sueca Krstina Sandberg. 

Des d’aleshores han publicat 35 llibres, 23 autores i 3 autors i com ja sabeu en som uns bons fans i per això abans d’entrar en matèria de la seva darrera publicació us oferim un breu llistat dels títols que hem gaudit i compartit amb vosaltres àvids lectors i que si aneu a la recerca d’una bona lectura són apostes que us agradaran.

Les tristes recances”, “Història d’un matrimoni”, “En estat natural”, “Magda”, “Lucy”, “Vam ser nosaltres”, “Proleterka”, “El museu de l’amor modern”, “Amor”, “Primer amor”, “Autobiografia de la meva mare”, “La por del cel”, “Mirall,espatlla, intermitent”, “L’últim amor de baba Dúnia”, “La veïna del costat”, “Per la carretera”, “Una bondat complicada”, “Benvinguts a Amèrica”,  Ostatges”, “Quartet de tardor”, “Lena aldescobert”, “Inquiets”, “L’altra casa”, “Cap més veu” i avui us presentarem El meu germà de Jamaica Kincaid, Prix Femina étranger 2000.

Després de sorprendre’ns amb la varietat i riquesa d’aquestes obres no podem dir quina és la nostra preferida, cada una d’ella aporta quelcom diferent al lector, podríem dir que toca tots els pals i no en deixa cap en peus, són petites píndoles breus que fan pensar i reflexionar més enllà d’una lectura superficial.

Hem d’agrair als nostres amics de Bibiana Ripol Comunicació que ens varen presentar aquesta Editorial a la que tenim una estima especial, sense ells no podríem celebrar formar una minúscula part d’aquesta celebració. 

Entrem en farina encara que no gaire, avui us presentem la tercera lectura que tenim en les nostres mans de Jamaica Kincaid, una autora que amb la seva prosa i amb la profunditat de la seva veu ens posa la pell de gallina. 

Aquesta vegada ens parla del seu germà petit qui va morir massa jove víctima de la Sida, tocant temes com la família, les relacions que s’estableixen, a manera d’enfrontar la mort, però sobretot és un homenatge a l’amor, no només al seu germà sinó com ens diu l’autora totes aquelles persones que el van acompanyar en el seu camí de la vida i de la mort.

Una lectura dura, amarga i alhora dolça, un fluir de sentiments continus, ningú millor que la pròpia autora ho resumeix en unes breus paraules: “ Per construir un món cal una eternitat, i l’eternitat és el refugi del que és perdut...”