diumenge, 21 de maig del 2017

Un gos




Fa uns mesos vaig llegir “Un fill” de l’Alejandro Palomas i vaig pensar que era insuperable. Introspectiu, profund, àgil, modern, planer i amb una sensibilitat espectacular.

Doncs bé, avui us presentem Un gos, i un diu... Un gos? Bé, segur que és una novel·la tendra i amb missatge... ERROR! És molt més que això, és una escriptura que ens descriu com a sers humans i ens dóna una dimensió que potser només nosaltres sentim que tenim però alhora hi podem veure reflectits els ulls de moltes persones que estimem i coneixem.

La historia gira entorn d’en Fer, la seva mare i de l’R.

El primer que puc comentar és la meravella de relació materna filial que ens narra, són tendres, dolços, es comprenen, es donen espai però sobretot es recolzen i s’estimen incondicionalment i anhelen la felicitat de l’altre.

A vegades hi ha coses que estimem tant que ens costa posar-los un nom i és el que passa amb R.

Segur que m’entendreu quan el llegiu i poca cosa us esbombaré de la seva trama doncs crec que com ja vàrem fer amb “Un fill” prefereixo tirar l’ham i deixar que vosaltres mateixos descobrir la bellesa i la tendresa que s’amaga a les seves planes desembocant en un riu d’emocions que cada cop va a més i més.

No només ens narra que significa un gos per al seu amo i la seva família sinó és un viatge familiar que va molt més enllà i es perd per les planes dels records que en fer guarda a la seva memòria.

Una nova arribada a la família, el patiment per el benestar i la salut d’una vida estimada, l’acompanyament en els mals moments i en els bons... Estampes familiars i emotives que tan sols poden sortir del cor i la ploma de l’Alejandro Palomas.

Gràcies a labutxaca podeu gaudir i sentir aquesta gran novel·la.

Es fa curta, no és gens feixuga i el que per mi és més important, no us deixarà indiferents.

Voleu conèixer a R? Voleu saber quin serà el seu nom i el seu significat?

Vinga va, no sigueu mandrosos i aneu a buscar un exemplar a la llibreria, aquí us en deixo les seves primeres planes.