diumenge, 29 d’octubre de 2017

Temps de castanyes i panelletsSi voleu uns contes amb un gran contingut i potencial didàctic, la biblioteca d’El Patufet i les tradicions catalanes és la vostra millor opció per tan assenyalat dia. Arriben Temps de castanyes i Els panellets.Un tractament amb rigor i caire festiu del perquè de les celebracions i una breu explicació del costumari català de la mà d’en Roger Roig i l’Hugo Prades.

Quatre mans que escriuen i il·lustren com si fossin una de sola, en una mateixa direcció i un objectiu comú.

Uns contes entretinguts i amb molt de contingut assequible per nanos ben petitons; la lletra lligada i les il·lustracions de suport envien un missatge unitari i fàcilment comprensible per tal que puguin llegir-los acompanyats o de manera autònoma.

Escrits en rodolins atractius per als més menuts anem desxifrant quin dia celebrem la castanyada i tot allò que hem de preparar perquè la festa sigui exitosa i tothom en pugui gaudir amb una gran felicitat. 

Les il·lustracions de l’Hugo Prades ens refermen la dita de “una imatge val més que mil paraules”, histories i anècdotes ocultes per als menuts s’amaguen en les detallades i desenfadades histories visuals.


Cossetània Edicions ens ofereix una bona llibreria sobre tradicions de la mà d’en Patufet, un català i icònic protagonista, ideal per gaudir-lo a casa o a l’àmbit escolar doncs no és un conte buit, és un conte que tracta la collita de les castanyes, la manera de preparar-les, els primers freds i els aplecs a les places dels pobles i ciutats per gaudir de tan saborós fruit.

Valors com el respecte i l’ajuda a la gent gran, les sortides a la natura i la convivència en societat en són els protagonistes que de ben segur faran que els nostres menuts cada cop s’apropin a allò més essencial i els ajudarà a un creixement emotiu i reflexiu.

Si voleu que els menuts celebrin les festes sabent el perquè i com d’aquestes heu de rendir-vos a aquesta col·lecció, de la que me’n declaro fan, a més de ser una historia d’amistat sobre el Patufet i la seva colla, les dades que donen són les justes i necessàries per tal de poder establir uns ciments sòlids sobre el costumari i la cultura festiva catalana.

Seria ideal que els infants s’apropessin més a les costums tradicionals i reprenguessin l’ànim lector que sembla quedar absort per jocs tecnològics i l’entreteniment fàcil.

Avui pot començar el canvi, llegir el llibre i gaudir d’unes castanyes pot ser un bon inici per passar una castanyada ben festiva i allunyada del Halloween yankee.

Feu-me cas i tasteu unes castanyes ben calentones, un plaer a les mans i a la panxa, el més grans acompanyeu-lo amb un gotet moderat de Moscatell i el cor alegrareu! 

De la mà de Cossetània Edicions ja podem tenir el primer “receptari” pels menuts!

Us venen de gust uns quants panellets? 

Doncs vinga! Tots a cuinar!

Bona castanyada! Bon retorn a les tradicions! No les podem perdre!
Complejo de mariposaBooket nos ofrece el final de una saga que nos ha enamorado, “Mariposas en tu estómago” cierra su evolución tras “Mariposas en tu estómago” y “Mi efecto mariposa” con Complejo de mariposa, donde encontrareis las entregas VII, VII y IX que ya habíamos podido leer en ebook de la mano de Click Ediciones, añadiendo dos epílogos inéditos, imprescindibles para comprender el cierre de la historia.

Natalie Convers cierra el ciclo de un amor que nació como una pequeña oruga, que se ha enfrentado contra viento y marea y que ha acabado transformándose en una brillante mariposa, llena de color, que con su aleteo no solo cambiará la vida de sus protagonistas, Alex y Beca, sino de todos aquellos que los rodean.

Esta entrega empieza justo donde terminó la entrega anterior, Alex se dispone a abrir una vieja herida entre su familia y la de Beca, una verdad escondida a la vista de algunos que demostrará que no todo es lo que parece y nos introducirá el personaje del padre de Beca de nuevo en la historia.

En estos últimos capítulos, Beca y Alex descubrirán la profundidad de su amor, pero los secretos y las medias verdades harán tambalear el mundo de ambos, la vida de Beca no es fácil y una noticia nefasta la hará replantearse su futuro, y Alex deberá enfrentarse a la verdad no solo de su propia vida sino de la del verdadero Alex.

No nos podemos olvidar de Hugh, el famoso marchante de arte, que intentará acabar con la vida de los jóvenes, aunque el motivo deberéis descubrirlo vosotros.

La contraportada de esta entrega nos dice “Las mariposa no se dan cuenta de lo hermosas que son. Solo las personas que las ven.” y aunque estas palabras se refieren a un personaje en concreto, a mí me gustaría hacerlas extensibles a la saga completa, cada una de sus entregas nos muestra la cara y la cruz del amor, la evolución de unos jóvenes a la madurez y como se enfrentan al mundo, cada una de ellas por separado nos muestra un aspecto en concreto, pero la belleza de la obra se refleja al leerla al completo.

Una lectura adictiva, new-adult, con un tempo bastante dinámico y que te deja en ocasiones con el corazón en un puño y en otras con la imaginación disparada. Intercalando capítulos con la voz de ella y de él frente a las mismas situaciones, la visión de conjunto es muy amplia.

Y no nos podemos olvidar de sus personajes secundarios como Marta y Laura, la ironía y la picardía con toques de prudencia, Carlos la visión masculina de un universitario ligón, las familias de ambos y un mundo complicado para los adolescentes.

Aquí os dejo sus primeras páginas, empezad a aletear las alas y cerrad el ciclo vital de unos personajes a los que vais a querer por igual.