dilluns, 21 de gener del 2019

La intermitència

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui tornem a tenir novetats sobre el mestre de les lletres sicilianes Andrea Camilleri.

Aquest cop no ens presenta cap obra amb el seu fill literari Salvo Montalbano sinó que tal i com fa de tant en tant es proba a ell mateix davant el full en blanc amb personatges totalment nous.

Tal i com va fer a “Un dissabte amb els amics” ens demostra la seva prosa més enllà de la saga que l’ha fet conegut mundialment i mereixedor de múltiples critiques positives.

Amb La intermitència ens presenta una novel·la on els diners, l’amor i les traïcions en són els ingredients principals.

Ens situem a la empresa Manuelli en un moment de transició que ho pot canviar tot i on hi coneixerem al president d’avançada edat i al seu fill col·locat per “influència” però sense cap mena d’experiència ni massa esme.

Aquest parell s’hauran de cuidar dels que volen en cercles a sobre del seu edifici en forma del cap de personal i d’en Mauro De Blasi, el director general.

Aquets darrers tenen malicia, habilitats per convèncer, cinisme i molta crueltat.

L’empresa pot marxar del mapa o créixer molt si adquireixen la Birolli aprofitant-se de la situació conflictiva econòmicament parlant que travessen els seus propietaris.

Sembla que la única riquesa que realment cotitza a l’alça dins la empresa és una jove decidida i sensual que els pot desmuntar a tots.

Qui s’enriquirà? Quin paper jugarà cadascun? I la noia, pot decantar la balança?

Aquest misteri financer dóna incomptables girs i impressiona per la seva dimensió. 

Escenaris realistes, personatges duts als extrems i seduïts per les més baixes atraccions els porten a fer allò que mai haurien pensat.

El Mauro de sobte notarà com ell es va quedant literalment en “pausa” de tant en tant i la seva salut es veurà afectada. El frenarà això d’aconseguir els seus propòsits?

Desgraneu l’obra que ens ofereix Edicions 62 i descobriu la intriga que s’amaga en aquest llibre.

Gràcies a la tasca de traducció d’en Pau Vidal podeu completar l’amplia bibliografia d’aquest gran escriptor.

Per si us ha faltat el comissari Montalbano no podem deixar de recomanar-vos títols com “Una veu a la nit”, “ Una escletxa de llum”, “El somriure de l’Angèlica” i “El joc dels miralls”. 

Totes les seves obres enganxen i tenen un to particular amb matisos sempre nous.