dimecres, 5 de febrer del 2020

Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu


Per Àngela Sánchez Vicente

Una obra ben diferent i entretinguda és el que us portem avui!

Si hi ha una cosa del llenguatge que m’encanta és que tenen dites i refranys per tot i l’ús de personatges imaginaris també omple de sentit un vocabulari que cada cop està més minso.
Avui tenim l’antídot contra el vocabulari empobrit d’avui en dia gràcies a Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu.

Moltes vegades hem sentit frases com el final del cagaelàstics o aquest sembla parent d’en Bufa o associar al menut de la casa al Patufet.

Però... d’on vénen totes aquestes expressions i aquestes criatures?

De la mà de la Bienve Moya coneixereu de manera amena, directa i altament didàctica a 100 bubotes, sorges, gorguins i altres éssers quimèrics.

Explicat de manera planera i contextualitzant-lo en el moment en que va sorgir o en el llibre en que es va mencionar per primera vegada coneixereu certes criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu.

Haureu sentit parlar d’alguna d’elles però la seva explicació segur que us completa el seu significat i simbolisme a més de tenir l’oportunitat de conèixer-ne més i enriquir el vostre costumari popular amb aquestes particulars criatures.

El Dip, La dona d’aigua, el Follet, el Gegant de la Porra, el Mari Guari, el monstre de Bodegons, el Muló, el peix Nicolau, el Pelut, la Tarasca i molts éssers més es donen cita en aquest recull de criatures tan amè.

Presentat en ordre alfabètic i amb entrades breus es converteix en un llibre àgil, entretingut i de lectura ràpida sense necessitat de seguir un ordre preestablert.

Interessant i ideal per a les ments inquietes per tal de poder seguir aprenent i enriquint-se culturalment.

De nou Cossetània Edicions ens sorprèn amb una obra que farà les delícies dels amants de les histories antigues, de les criatures fantàstiques i alhora ens convida a ampliar el nostre costumari i vocabulari.

No el deixeu escapar!

És una obra única en la seva espècie!