divendres, 20 de desembre del 2019

Calendari del Patufet i les tradicions catalanes 2020


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui més que un llibre us oferim per als més petits de casa una eina que els acompanyarà durà tot l’any d’una manera molt alegre i simpàtica.


Quan pensem que l’ Hugo Prades i en Roger Roig ja no ens poden sorprendre amb res més arriben amb forces renovadíssimes amb el Calendari del Patufet i les tradicions catalanes 2020.

Un calendari de format gran i amb el mes dispost en un doble full vertical i il·lustracions sobre el mes, afegeixen als dies puntuals i assenyalats breus il·lustracions sobre les principals celebracions que ja s’han treballat als contes del Patufet.

A més, el seu cromatisme atractiu i la seva amplia distribució convida a que els nanos escriguin i pintin en els dies allò que vulguin planificar.

Sigui els aniversaris dels seus familiars i amics, caps de setmana amb els avis, visites a museus, viatges, visites al metge, excursions, els deures o el que prefereixin és una idea molt gràfica per tal de consolidar l’aprenentatge de les setmanes, els mesos de l’any, el curs de les estacions i les tradicions.

A més es presenta Amb adhesius per recordar els teus moments més importants! que farà les delícies dels menuts.

Em temps on els infants també tenen unes agendes ben apretades és una guia molt gràfica, útil i simple per tal que aprenguin a organitzar i a planificar el seu temps.

Novament Cossetània Edicions encerta a l’apostar per un personatge icònic tant català per tal de ser el guia dels infants.

Ni se n’adonaran de tot el que estan aprenent!

Com a mestres recomanen de manera molt vehement tant la col·lecció del costumari català com el dedicat a les comarques i ara el calendari.

Són uns volums breus, que no busquen ser massa cridaners però que resulten lúdics, distrets i amb un inqüestionable potencial didàctic.

És molt important que els menuts conformin el seu gust lector i que les seves lectures siguin de qualitat.

Aquest calendari és un regal imprescindible de cara al nou any!