dijous, 21 de juliol de 2016

Excursions amb nens per l’Alt Ter



Cossetània Edicions  escalfa els motors de cara l’estiu i ens proposa una col·lecció excel·lent on les activitats a l’aire lliure en família són una eina didàctica i pedagògica on tant pares com menuts poden gaudir de la natura i de temps de qualitat en família. Esteu preparats per endinsar-vos en unes excursions amb nens des d’una àrea de pícnic?
Aquesta col·lecció ja compta amb títols com: “Excursions amb nens pel Camp de Tarragona”, “Excursions amb nens per les Terres de l'Ebre”, “Excursions amb nens per la Catalunya Central”, “Excursions amb nens per la Costa Brava i les comarques d’interior de Girona i el darrer d’ells i el que ens ocupa avui és Excursions amb nens per l’Alt Ter, unes guies molt pràctiques, ben estructurades, fàcils i entenedores a un preu irresistible.
En aquest recull trobareu 12 itineraris per Osona i el Ripollès per fer a peu o en bicicleta, assequible per a totes les condicions físiques i edats.
Amb aquesta guia podreu visitar el gorg embruixat de Malatosca seguint l’antiga ruta del ferro i el carbó, anar a la recerca dels follets al bosc encantat del Sitjar, seguir els passos dels romans a la Via Annia, pujar fins a l’ermita de Sant Antoni per gaudir de les panoràmiques sobre la vall de Camprodon, rastrejar els animalons als prats que porten cap al Puigmal o seure a la cadira des d’on el general carlí Josep Galceran observava les seves tropes (i les de l’enemic) a la vall de Merlès.

Una guia molt màgica per gaudir d’unes bones vacances amb la família.

Totes les rutes tenen com a nexe una àrea de pícnic, origen i destí des d’on emprendre l’aventura o refer forces, amb una acurada descripció dels seus equipaments i serveis, la manera d’accedir-hi o els telèfons de contacte.
Barbara Vastenavond i en Rafael Servent Arracó són els autors d’aquesta brillant col·lecció, on es promou la vida amb família i la descoberta de la natura amb els més menuts de la casa.
Cada excursió està dividida per Què hi trobareu, Com arribar-hi, L’excursió, Què hi trobareu al destí i En marxa.
Una eina que no esta restringida a les famílies, les escoles poden prendre nota d’aquestes propostes saludables on els menuts poden gaudir d’un dia de lleure i aprendre coses noves.
M’he quedat amb ganes de fer-ne més d’una, vull descobrir per mi mateixa la Font dels Molins i la Font de l’Arç
Qui a dit que la nostra terra és només urbanita, sempre hi ha algun racó per descobrir, un moment de pau entre la natura i uns ulls com a plats en la cara del menuts al descobrir petits tresors amagats.


El método 15/33



Por Ángela Sánchez Vicente


Si os gusta la novela negra de verdad con toques de thriller y una intriga tan impresionante que os mantiene despiertos hasta la última página os tenéis que rendir a El método 15/33.

Quizás penséis que como se llevará al cine no vale la pena y ya la veréis pero realmente es una novela que se ha de desgranar poco a poco, ir metiendo la nariz para averiguar más y más cosas. 

No podemos negar que nuestra mente es mucho más rica que una imagen dirigida por un gran cineasta; cada golpe, cada grito, cada palabra puede sonar más alto en la pantalla pero la profundidad del relato y la vida de la protagonista se ha de descifrar con el libro.

Basada en una evolución psicológica de la protagonista, Shannon Kirk nos regala una obra en la que tendremos miedo, no sabremos quienes son los buenos o los malos y además nos encontraremos con un montón de sentimientos encontrados.

La chica es aparentemente cándida, de sólo dieciséis años, embarazada, acobardada, sola a la que acaban de secuestrar. Parece que tenemos víctima. ¿O no?

Apostad por el bando que queráis pero esta chica es fría como un tempano y desde el instante en que se da cuenta de lo que está pasando solo tiene en mente mantenerse a salvo y vengarse cueste lo que cueste. ¿Ahora quién es el malo?

Poco a poco y como si construyera un rompecabezas idea un plan magistral para llevar a cabo su venganza. No hay nada al azar, todo tiene un cómo y un porqué.

¿Serán suficientes las razones?

Creo que es una novela altamente adictiva y de la que no sales ileso; susto tras susto, cambios de roles y hasta sientes piedad de los captores.

¿Qué la puede llevar a tramar tan escabroso plan? ¿Hay hechos previos que han marcado su carácter calculador?

De la mano de Ediciones B podéis adentraros en una novela muy descriptiva, elegante y a la vez con un toque original alojada en el género de novela negra psicológica.

En un mundo de negros y blancos no hay espacio para grises.

Animaros a descubrir quién es esta joven y qué pasará con ella. Si no lo leéis nunca lo descubriréis.