dijous, 5 de juny del 2014

El petit lladre d'ombres



Encara no he descobert quin és el secret de Marc Levy per crear un món d’il·lusió i fantasia que absorbeix al lector i el transforma en una persona millor quan acaba la lectura de qualsevol dels seus títols: “Totes les coses que no ens vam dir”, “El primer dia”, “La primera nit”, “La química secreta de les trobades” i ara El petit lladre d’ombres.

Amb aquest darrer títol publicat per labutxaca ens endinsem a la vida d’un petit marrec força espavilat que ens mostra l’aventura d’anar a una escola nova, d’enfrontar-se als nois més grans i abusadors, del trobament del primer amor infantil i innocent, de la descoberta dels amics de l’ànima, sense oblidar-se dels mestres i del bidell.

Fins aquí no hi ha res que no haguem experimentat tots d’una o d’altre manera, el més curiós és que el nostre amic te un do molt especial, pot descobrir gràcies a les Hombres de les persones allò que els fa por, allò que desitja pel seu futur i el que en realitat serà. Descobreix com si es tractes de llegir un llibre les vivències de l’amo de l’ombra.

¿Ho consideraríeu un do o una maledicció? ¿Us agradaria poder parlar amb la vostra ombra? ¿Voldríeu sentir el xiuxiueig a l’orella dels secrets més amagats dels que us envolten?

El nostre protagonista creixerà amb la novel·la i descobrirà que allò que el fa tan especial li pot canviar la vida, i encara que intenti ajudar als seus amics a arribar a ser allò que somien, força li costarà descobrir el que realment desitja el seu cor.

Descobrireu en la veu d’un nen reflexions que a molts adults no els passen pel cap i en la seva maduresa, un nen que somia domesticar la nit ja que li fa por i que troba en la Cléa, una nena sord-muda una ancora per la seva vida i en la seva mare un reflex de força i d’empenta enfront una vida massa dura a vegades.

Un fil conductor que ens presenta la vida d’un poble força tranquil, on tothom sap les ventures i desventures del seu veí i on les notícies tenen ales i ombres. 

Un estudiant que aterrarà a la facultat de medicina i on la seva mà esquerra i la xerrameca de les ombres li mostraran com no són només les píndoles les que curen el cos, sinó que l’ànima també necessita de tant en tant una empenteta.

Cada cop que tinc a les mans una de les novel·les de Marc Levy acabo sentint enyorança de les seves planes, del seus paisatges i de la companyia dels seus personatges, son d’aquells llibres que tens a la pila de pendents i no voldries llegir-los mai ja que saps que et durarà poc, no els pots deixar de llegir, i llavors hauràs de triar-ne un altre i l’experiència de descobrir-lo s’haurà acabat, restant únicament l’esperança de l’arribada d’un nou títol.

La vida és com el mar infinit i aquesta novel·la només és una petita escullera on l’amor sincer és guanyarà el cor del nostre nou amic i de la seva ombra.

Pot ser la vostra ombra no us portarà allà on voleu arribar, però recordeu que vosaltres sou els únics que l’hi podeu portar.