dilluns, 23 de març del 2020

El destí dels herois


Per Àngela Sánchez Vicente

Es increïble com la ment inquieta i la ploma audaç d’en Chufo Lloréns és capaç de crear histories i més histories sempre de grandiosa qualitat literària i amb trames excepcionals que ens regalen reflexions.

Les seves obres no s’acaben pas quan un les acaba de llegir si no que romanen al cap per molt temps i no surts de la seva lectura sense haver-te modificat. La seva lectura és transformadora.

A la seva darrera novel·la titulada El destí dels herois ens presenta una saga familiar que passarà per mil peripècies marcades pel context històric i social de cada generació.

Un matrimoni i els seus fills seran els protagonistes d’aquesta obra que abraça els inicis del segle XX a Madrid, París i el Marroc.

Passions, somnis, lluites personals i ambicions es barregen amb els sentiments col·lectius davant dels grans esdeveniments històrica que ens narra amb detallisme i anecdotari com la Guerra del Rif, la aviació i els seus avenços 

Pel barri de Montmatre neix l’amor entre en Gerhard i la Lucie, un alemany somiador i bohemi amb la filla de la seva mestressa mentre a la castissa capital espanyola brolla l’amor entre l’aristòcrata José Cervera i la Nichita, filla d’un indià.

Parelles de pols oposats que viuran el seu amor i la construcció i desconstrucció de les seves famílies a cop d’història.

En aquesta obra familiar podem veure com a través de tot un segle turbulent les histories personals es podien veure truncades o sortosament ajudades només a causa de la sort del moment.

Tot costava molt més, la lluita personal i la col·lectiva es barregen per donar sentit i dimensió als cors i a les ments dels nostres protagonistes per tal que entenguem des de dins com una societat canviant pot condicionar la teva pròpia existència.

De la mà de Rosa dels vents ens podem retrobar amb tan aclamadíssim autor que recordarem d’èxits com “Et donaré la Terra”, “Mar de foc” i “La llei dels justos” entre molts altres títols.

Sempre amb noves histories però amb la mateixa capacitat i sensibilitat per arribar al seu públic lector.

Encara no coneixeu aquesta gran obra?

Vinga va! Ja esteu trigant!