dijous, 21 de juliol del 2022

ESPECIAL PASATEMPS

Per Àngela Sánchez Vicente

ESPECIAL PASATEMPS

No és cap secret que l’època estival s’associa a estones lliures, esmorzars llargs a la fresca, estones a la platja, sobretaules amb calma, tardes de calor i la llibertat d’horaris que et permet fer allò que més de gust et ve.

Però també és cert que hi ha estones en que no es pot estar contínuament en marxa i els nostres grans aliats són els passatemps.

Aquest any hem decidit proposar-vos dues propostes que ens han encantat i conviden a la reunió familiar i a l’ús de les neurones.

Només calen aquests llibres i un llapis o bolígraf i a lluir de coneixements!

La nostra primera proposta és el llibre que aglutina Els millors mots encreuats del gran Màrius Serra i Los mejores crucigramas del gran Fortuny amb la particularitat com a “bonus track” dels mots crucigramados i el crucigrama encreuat en que el bilingüisme ens posa a prova.

No és la primera vegada que fan un llibre com aquest i és un èxit per als seguidors dels seus quadres buits i negres.

És una proposta clàssica la mar d’engrescadora.

I per tota la família incloent a membres més
joves i fins i tot infants tenim la nostra segona proposta sota el nom de El llibre del Paraulògic.

Un joc la mar de curiós que arran d’un rusc de 7 caselles s’han de crear paraules amb les lletres que les composen.

Poden ser paraules de tres lletres o paraules de set lletres i és interessant la manera de contar les puntuacions doncs és simple i amena i no entorpeix el joc. També ens donen la llibertat de crear unes certes normes o declinar-ne d’altres sense modificar l’estructura i sentit del joc.

També ens conviden a crear paraules noves i inventar la seva definició.

A cada rusc que ocupa doble pàgina se’ns convida a emplenar breus enigmes sobre el propi rusc.

Segur que hi heu jugat! Aquest passatemps ja ha enganxat a més de 20.000 persones!

Gràcies a la proposta d’en Jordi Palou i d’en Pau Vidal podreu gaudir dels rusc en edició paper i també escanejar els codis QR per obtenir ruscs extres.

No deixeu escapar aquestes propostes que ens apropa Ara llibres perquè fen gimnàstica mental aquest estiu mentre veiem com les hores volen i s’estableix diàleg a casa sobre coneixements.

Invertir en cultura és una gran opció!