dijous, 29 de novembre del 2018

Fills de la setena onada


Per Àngela Sánchez Vicente

No sé com no he caigut abans en la prosa del autor Salvador Macip dirigida al públic juvenil, com a negrot no té preu, hem gaudit de “La reina de diamants” i “Assassins de Girona”.

L’obra que avui us presentem és trepidant, molt ben tramada, amb uns protagonistes amb una gran dimensió psicològica i amb un marc de fons i context temporal molt treballat.

Si, tot això ho trobareu a Fills de la setena onada, l’obra que inicia una historia que us encantarà i que ens ha deixat sense alè fins que en breu publiqui la segona part en que finalitza el periple dels nostres nous amics i protagonistes.

Fareu un viatge a Midwest en un futur proper que l’autor narra i contextualitza detalladament però sense grans canvis vitals per tal de fer-lo creïble i fugint dels típics relats futuristes en que el menjar són càpsules i els cotxes volen.

Allà, entre els passadissos de l’institut us trobareu amb l’Abigail, una noia molt guapa i de les que podem catalogar com a triomfadora i amb en Wilbur, un noi modest i responsable que aparentment no destaca massa entre la multitud.

L’Abigail pot tenir al seu costat al noi que vulgui però ella prefereix deixar de banda als grans esportistes i es fixa en el Wilbur, el noi que l’ajuda amb els treballs i sempre li té una paraula amable.

Ella vol una vida tranquil·la, estable i vol que el seu noi sigui molt normal, no té que demostrar res a ningú però... És en Wilbur tan gris o té alguna particularitat?

Fins aquí pot semblar una novel·leta d’amor adolescent però us asseguro que aquesta idea es trenca de seguida doncs trames molt inquietants ens esperen.

La investigació genètica i científica ha evolucionat molt en aquest temps i hi ha veus que apunten a subratllar les característiques especial d’aquest noi.

N’és conscient? Què li passa? Canviarà això la seva relació amb l’Abigail?

Els homes misteriosos procuraran que en Wilbur doni un gir a la història però al cap i a la fi ell és el qui decideix el seu futur.

La novel·la acaba en el punt més àlgid i amb uns interrogants impressionants!

Realment Fanbooks encerta amb les seves novel·les juvenils i no tant juvenils ja que ofereix obres de qualitat, novedoses i que obren el ventall de la reflexió personal.

És el regal ideal per aquestes dates i des d’aquí estem esperant amb moltes ganes a que es publiqui la segona part!

Mentrestant descobrirem les altres obres de la bibliografia de l’autor que segur que també són especials i com a mostra un botó.

No us el perdeu! 

L’Abigail i el Wilbur us esperen a les llibreries!