diumenge, 23 de novembre del 2014

Fario



Avui de la mà gentil de Cruïlla us podem presentar el Premi Gran Angular 2014 titulat Fario.

Per ser sincers vaig agafar el llibre amb un parell més adreçats a un públic més adult però ja la portada em va cridar, era com si em digués amb veu misteriosa: llegeix-me, llegeix-me... total, vaig deixar la feina per fer i em vaig llençar a l’aventura.

Realment sorprenent, àgil, dinàmica, misteriosa, realista... és una novel·la que no subestima al públic juvenil amb el que molts s’hi atreveixen però pocs encerten. Estem contents que hi hagi autors com en Santi Baró de la ploma del qual brollen belles paraules per construir histories que sobten i deixen empremta a l’ànima.

En aquest cas ens trobem amb una mare i una filla que no tenen una relació massa fluida i per no passar a majors i descansar un temps decideixen que la jove marxi un temps a viure amb els seus avis enigmàtics al Pirineu.

La jove està entre esporuguida, esperançada i amb ganes de marxar. No sap si és millor quedar-se, fugir o amagar-se entre els seus propis sentiments.

Un cop arriba als Pirineus els seus avis no són ben bé el que espera i potser desperta el seu ego curiós per tal de descobrir l’arrel de les baralles i conflictes amb la seva mare.

Decididament els seus avis no li explicaran res de manera voluntària però ella és llesta com un argent viu i no deixarà que cap paraula ni cap gest caigui en sac buit. Anirà recollint molletes per tal de construir o més ben dit, reconstruir la infantesa i joventut de la seva mare. 

Està la seva mare projectant en ella un odi que no és per ella? Per qui podria ser? Per què d’aquests conflictes?

De manera majestuosa podreu assabentar-vos de tot el que passa als Pirineus, el que trama la ment de la jove i gaudir en un viatge introspectiu vivaç i ple de matisos.

Arribaran a entendre’s algun dia? El viatge serà una bona idea?

No us feu més preguntes i pugeu als Pirineus de la mà de l’autor i aquesta gran obra!

Us la recomanem cent per cent!