dimarts, 21 de juliol del 2020

Jugar-s'hi la vida


Si us va agradar el tàndem de Màrius Serra amb l’Oriol Comas i Coma a “La novel·la de Sant Jordi esteu d’enhorabona doncs tornen amb un nou projecte que es pot dir que és la seva segona part i del que esperem la tercera per ben aviat.

La ment literària del Màrius Serra i la seva passió per la lletra escita i les bones novel·les s’uneix novament amb la ment juganera i innovadora de l’Oriol Comas i Coma per crear una obra on el lector s’hi implica d’una manera molt directa.

Ambdós signen Jugar-s’hi la vida i realment me’ls imagino a l’hora d’escriure-la i de ben segur que el seu bon enteniment els va ajudar a crear una obra inclasificablement bona en trobades que devien de ser de lo més amenes.

En aquesta obra ens situem al raval, un barri barceloní que darrerament està essent noticia per successos poc clars que allà succeeixen.

Un crim ha succeït sobre un narcopís. Un cos masculí i un femení seran el focus de tots els interrogants i enigmes que els autors ens plantegen.

Què pot haver succeït? Qui son? Quina relació hi havia entre ells? És un fet aïllat? Qui hi ha al darrera de tot?

D’una manera molt natural ens narren la investigació incloent a l’Oriol com a protagonista.

Poc a poc descobrirem que el crim del jove i la senyora gran té unes dimensions molt més enllà del que es plantejava en uns inicis.

La societat actual, la revolució dels clavells portuguesa i l’era del Big data es donen la mà en aquesta obra trepidant en que es convida al lector de manera directa a resoldre enigmes sobre el cas.

L’extensa bibliografia de l’autor sempre ens ha agradat i reconeixem que és un dels autors amb un públic més fidel de les lletres catalanes actuals però el seu mèrit no és atzarós sinó el fruit d’èxit rere èxit i la valentia d’arriscar en les seves obres.

Si us voleu endinsar en aquesta investigació tan enigmàtica i en la critica àcida a la societat us heu de rendir a la nova aposta d’Amsterdam per aquesta novel·la.

És ideal per desgranar-la, gaudir-la, jugar-hi i sobretot per sorprendre’s.

Voleu ajudar a l’Oriol en la seva investigació?

Però no tot queda aquí... tenim una gran novetat i per una vegada el joc del llibre es fa realitat.

Us volem presentar “4-DataBrokers”, el joc de cartes que neix a les pàgines d’aquesta gran novel·la. “4-DataBrokers” parteix del concepte del Big Data: com més dades s’acumulen més informació es té i, per tant, més poder. El joc vol fer experimentar als jugadors aquesta sensació de poder que dona la informació. Per això simula una lluita pel poder entre bandes de traficants de dades.

Una gran iniciativa que ens ha deixat la mel als llavis i que volem ja per passar aquests dies a casa gaudint de la companyia, el joc i la lectura.