diumenge, 7 de juliol del 2019

Les filles del capità


L’autora María Dueñas no necessita una gran presentació ni gaires referències després de col·leccionar a la seva bibliografia èxits com “El temps entre costures”, “La missió de l’oblit” i “Destí: la Templanza”.

Tot i amb això recalcarem la qualitat de les seves descripcions, la capacitat de narrar histories del passat i ambientar-les de manera detallada i minuciosa, la seva feminitat i les seves grans protagonistes, la seva prosa encisadora... Molts trets positius la defineixen i no ha defallit ni per un sol moment a la seva darrera obra que avui presentem.

A Les filles del capità coneixerem Tres germanes, dos mons, una ciutat.

Ens situem al Nova York de 1936 coincidint amb la bategada de conflictes milicians a terres espanyoles.

Sota la premissa de la mort de l’amo de El Capità, una fonda situada al carrer catorze haurem de recórrer a les seves filles per tal que el negoci familiar pugui subsistir en una època convulsa.

El pare de les noies tenia una vida un tant desordenada i no s’havia relacionat massa amb les tres joves però elles tot i les seves diferencies més que notòries faran un front comú per tal de buscar un nou futur als Estats Units.

Amb vint i pocs anys i el disgust, la Victoria, la Mona i la Luz viatgen cap allà a veure que poden fer i com es poden organitzar sense desfer del tot les seves vides.

Què els prepara el destí?

Gratacels, compatriotes, adversitats, amors, decisions... tot per un nou somni!

És un cant a la dona, a la unió d’aquestes i un gran reconeixement a l’esforç d’adaptació d’aquells que han d’emigrar de la seva terra i les seves arrels.

Tot és nou i incert però elles poden amb tot si s’ho proposen.

Gràcies a la generositat de labutxaca podem tenir entre mans un nou èxit de tan aclamada autora.

No us desvetllo les entreteles de la historia doncs perdria el seu encant però us asseguro que no us la podeu perdre. Us sorprendrà, us emocionarà i us farà aixecar de la cadira per lluitar pels vostres somnis.

Les germanes Arenes arriben a Nova York per triomfar. Ho aconseguiran?

Acompanyeu-les en aquesta travessia transatlàntica i descobriu-ho vosaltres mateixos!

Us encantarà!