dimarts, 12 de novembre del 2019

El taller de nines


Per Àngela Sánchez Vicente

¿Us ve de gust una novel·la on res és el que sembla? ¿Us ve de gust un bon thriller?

De la mà de la autora novell Elizabeth Macneal ens trobem amb un thriller històric ambientat a la perfecció amb grans descripcions, amb uns personatges amb una ment molt desenvolupada i recargolada que ens mostren les llums i les ombres de l’ésser humà i una trama que no deixa pas indiferent.

A El taller de nines aprendreu com La llibertat és el bé més preuat.

Gràcies a la tasca de traducció d’en Xavier Zambrano podem gaudir d’aquesta gran obra juntament amb l’encertada aposta d’Amsterdam al acostar-nos una gran història d’una escriptora estrangera.

Fem un salt en el temps i ens traslladem al Londres de 1850 amb tot el rebombori que van generar els preparatius de la primera exposició universal que intenta posar llum fins i tot al carreró més ocult i més fosc de la zona.

Pot algun barri romandre encara a les ombres? Quins secrets s’amaguen a una ciutat que treballa per brillar?

En un dels carrerons que encara són presa de les ombres i les males costums malviuen l’Iris i la seva germana en un taller de nines on treballen en règim d’esclavatge.

L’Iris és una gran somiadora i sap que el seu destí pot canviar. Ella vol ser artista i així ho fa saber a Frost.

El pintor li demanarà que posi per ell.

Tot el món de l’Iris es capgirarà amb l’aparició a escena del taxidermista Silas, un home que s’obsessiona amb ella.

En Silas és cruel i obcecat, no es dóna per vençut i començarà una carrera contra rellotge contra ell mateix per aconseguir a l’Iris.

Les passions barrejades amb sentiments obscurs mai són bones companyes i dota aquesta premissa l’autora desplega un thriller per les ombres del Londres victorià.

Fins on és capaç d’arribar una obsessió? 

Amb aquesta obra de la que no us desvetllarem el misteri ja que és trepidant i sorprenent i preferim que la descobriu vosaltres mateixos, debatreu sobre el bé i el mal i sobre les fines línies que els separen.

L’Iris us espera!

Us animeu a ajudar-la?