dijous, 1 de febrer del 2018

On ets, Anastàsia?



L’enigma de la filla del tsar.
Barcelona un segle més tard.
Dos desconeguts.
Una passió predestinada.

On ets, Anastàsia? És una novel·la que no només tracta amb gran detall la informació que fins a dia d’avui s’ha descobert sobre Anastàsia Romanov i com la seva família va ser executada per un canvi més que polític.

Avui començaré per una trama secundaria, ja que m’ha agradat molt, entre les seves planes descobrireu uns personatges que ja entrats en la vellesa han descobert que encara que no tenen família no estan sols, una realitat social molt dura que l’autora Marta Magrinyà ens presenta amb un toc dolç i tendre que un enamorarà.

La novel·la comença presentant-nos dos personatges, un home que enxampa a la seva dona amb un altre al llit, de qui poc a poc descobrirem la seva identitat i la Nina Romeu, una jove infermera de la Vall d’Hebron que se sent cansada de la vida, decebuda i trista, però que té el cor més gran i generós que trobareu.

Mentre fa la seva guàrdia nocturna, entra a l’habitació d’un pacient que ja coneix, el senyor Armengol, de noranta-tres anys i a qui l’alè de la vida se li escapa per moments, no li queda res i mentre li dona la mà i el conforta ell li demana un darrer favor, ha d’anar a casa seva i destruir unes fotografies i unes cartes. Amb aquesta premissa la Nina es trobarà en mig d’un dilema, si els documents són reals, la dona que li va fer de mare al senyor Armengol era Anastàsia Romanov, però pot ser fals.

En aquest moment i després d’un ensurt decideix anar a casa d’una amiga de la seva mare i descansar, però allà es trobarà amb en Marc, un home noble, generós, amb una gran cuirassa que no li posarà les coses gaire fàcils.

Junts intentaran descobrir la veritat i amagar la passió instantània que bull entre ells, com si allò que han estat esperant durant tota la vida els hagués estat esperant entre aquelles quatre parets.

Tots dos acabaran despullant les seves ànimes, sacsejant els fantasmes del passat i potser aconseguint la veritable felicitat.

Capital Books ens presenta un thriller històric, una realitat o una fantasia d’un home gran i la passió continguda de dos joves molt diferents però que es complementen perfectament. 
Una lectura que només es pot gaudir d’una tirada, ja que és impossible deixar la historia ni un sol moment.

L’equilibri entre les dades històriques i l’acció a l’actualitat és senzillament perfecte i complementaria, la prosa fluida i uns personatges colpidors fan d’aquesta novel·la una historia inoblidable.

Aquí us deixo les seves primeres planes, gaudiu d’una gran historia d’amor, record i passió.
Recordeu: “... les variables d’un fet desgraciat poden conduir a la felicitat”