dilluns, 22 de juny de 2015

Un estiu a l'Empordà

Què? Què els lectors de la Petita llibreria voleu un èxit assegurat i una lectura plaent? Doncs avui és el vostre dia! Us presentem Un estiu a l’Empordà.

Us ve de gust una breu però intensa estada en tan bella catalana terra envoltats de grans records i un passat que s’acarona al present? En Màrius Carol i la seva prosa que ens enamora cada dia més ens proposa un retrobament amb la terra, amb les arrels i amb un mateix.

De la mà d’en Marc experimentarem una davallada als inferns que no serà tan dolenta com ell s’imagina; es veurà obligat per causes econòmiques i laborals a deixar la seva feina de corresponsal a Londres i tornar a casa però amb la coincidència de la mort del seu oncle i la conseqüent i sorprenent herència d’aquest.

Una masia envoltada de vinyes serà seva i milers de records, olors, colors i imatges li vindran a la ment. Hi ha mal que per bé no vingui? 

El jove veurà com la seva decepció es transforma en una nova vida, un nou projecte que unirà el seu passat i un futur que batega entre dues dones que el faran anar de corcoll.

Realment la ploma del Màrius Carol és un regal per als sentits, la seva immensa capacitat de transmetre emocions i els seus personatges tan elaborats són una delícia per aquestes tardes de calor.

A més, escriu sota un punt de vista molt proper, el territori el coneixem tots i ens l’apropa tal com és, com si estiguéssim al campanar de l’església i poguéssim endevinar el perfil de les valls, de les vinyes i de les cases però amb la gran sort que ell dóna vida a un home del que sentiran admiració i et travessarà la pell.

De vegades et preguntes si existeix un estiu perfecte o quin podria ser el factor desencadenant perquè la teva vida donés el gir que tan esperes. Bé, potser a les nostres vides no passa però el realisme que ens apropa ens fa sentir aquest fabulós estiu en carn pròpia.

Gràcies a labutxaca podeu paladejar la nostra millor aposta per aquest estiu. No se’ns acut cap cita millor. 

Nosaltres anant a l’encontre d’en Marc, entreveient l’ànima del Màrius entre les seves paraules i en una terra tan meravellosa i rica en matisos... Us proposem una imatge, un racó d’ombra, una copeta de vi rosat de l’Empordà i veure com les planes passen soles. No us sembla màgic? 

Us recomanem que no el deixeu escapar, té de tot: una crisi, una bona noticia, dues dones oposades que són realment fabuloses i un protagonista carismàtic fins i tot en el seu pitjor moment.

A que espereu? Nosaltres ens en anem a passar l’estiu a l’Empordà! 

El guardián de la luz¿Os apetece un viaje sin escalas hacia la India? Coged vuestra maleta de historias e impregnaros de El guardián de la luz.

Una vez más, Anita Nair nos sorprende con una novela donde la emotividad se funde con el paisaje y una fuerte reflexión social que nos hará vibrar.

Ya con su novela “El vagón de las mujeres” llegó a nuestros corazones y nos mostró la cantidad de colores, olores, sensaciones y sentimientos que impregnan su pluma a la hora de escribir.

Esta novela está protagonizada por hombres y trata cuestiones importantes y el fuerte lazo familiar que puede llegar a existir.

Idris es un comerciante que va hacia la India sabiendo que su viaje no tiene retorno y muchas dudas se amontonaran en su mente hasta que vea unos ojos en esa tierra. ¿De quién serán? Su hijo, de nueve años fruto de una apasionada y fortuita relación amorosa que recuerda con cariño. 

Quizás es la primera vez que Idris siente que pertenece a un lugar y que su vida cobra sentido, su vida ya tiene una motivación con nombre y apellidos.

Idris hará lo posible y lo imposible para unirse a su hijo y a la familia, también tratará de convencerlo con toda la vehemencia que sea posible en que abandone la idea de convertirse en un guerrero suicida.

Lógicamente no será nada fácil pero el amor y la dedicación siempre tienen recompensa. El choque entre este padre y este jovencito nos hará sentir miles de emociones pues a pesar de la diferencia de mentalidades verán como sus corazones cada día están más cercanos y bombean al mismo ritmo.

Si Idris ha encontrado en su hijo un motivo para vivir, el pequeño ha encontrado su inicio, su porqué y su relación le llenará. 

¿Logrará el padre tan gran propósito? ¿Cómo serán sus vidas a partir de hoy?

De la mano de Duomo podréis disfrutar de una novela sensible y a la vez un poco dura en que las charlas padre e hijo congelan el corazón y derriten el alma. El amor es el arma más poderosa pero hay que enseñar a amar a un corazón reacio a este vínculo.

¿Los queréis conocer? ¡Yo no lo dudaría!