dimarts, 30 de desembre del 2014

Un submarí d’aire i altres experiments




 Avui si que mostrem la nostra part més didàctica i aquest humil grup de mestres us recomanem Un submarí d’aire i altres experiments.

Realment els nanos aprenen molt més si són part d’un procés en el que han de veure, sentir, tocar, fer hipòtesis i treure conclusions... vaja l’assaig i error més dinàmic de les ciències.

Si vosaltres fóssiu nens que preferiríeu una classe on un mestre parlés i parlés o una en que tots junts aprenguéssim d’una manera més oberta i participativa? Si heu respost la segona proposta esteu al lloc adequat. 

La Col·lecció experimenta! que ens ofereix Cossetània edicions ens permet tenir un seguit d’experiments controlats per desenvolupar a l’aula i ampliar els coneixements sobre electricitat i magnetisme, aire, densitats, forces, pressions, calor i un llarg etcètera.

Estructurat de manera senzilla ens mostren en quatre apartats cada experiment: Què volem demostrar? Què necessitarem? Com ho farem? Què i per què ha passat?

Lògicament es poden fer desordenats, saltejats, ometre’n algun però per fer unes classes més interesants i atractives és una opció molt encertada doncs s’intercala a la perfecció amb els objectius curriculars a assolir.

De la mà d’en Jordi Mazón i amb els dibuixos de la Raquel Gu aquest llibre cobra vida i ens obra una porta a un món ple de possibilitats i curiositats per menuts i no tan menuts.

També és un perfecte regal de cara les festes doncs el material que demanen és assequible i poden experimentar a casa mentre aprenen més i més del món que els envolta.

A nosaltres ens ha encantat i estem segurs que us encantarà a vosaltres com a docents o pares i als joves com a mètode d’aprenentatge.

Us animeu a posar a proba els vostres coneixements?

És la única cosa que per més que se’n tingui no pesa més! Una bona motxilla de coneixements és el millor llegat que podem oferir.