dijous, 10 de setembre del 2020

La música que sona quan acaba la cançó

Per Àngela Sánchez Vicente


Redoblament de tambors i enhorabona si sou seguidors de les novel·les sobre sagues familiars amb una força tremenda i de les grans histories sobre grans dones.

Avui us presentem una gran aventura matriarcal sobre la vida a La música que sona quan acaba la cançó.

Igual que una cançó et deixa el seu tarareig si és bona quan aquesta acaba passa amb aquesta novel·la que al ser tan rodona i perfecte et deixa moltes idees i frases impregnades a la pell.

De la ploma de Marta Grau brollen diverses generacions d’una família focalitzada en les seves dones en que no saps quina té més caràcter que l’altre i en la que els mons interiors surten a  l’exterior de manera clara i concisa per tal de poder evidenciar com les seves ments i pensaments van evolucionant i encaixant entre elles.

Ens situem a terres catalanes al voltant de l’1 d’octubre. Un punt més al seu favor ja que a més de fer immortal un període històric que ens és proper a tots alhora retrata una època convulsa que combina a la perfecció amb les seves pròpies vides.

La Berta i La Tània són unes germanes que es retroben després que aquesta darrera torni després d’anys viatjant amb la seva novia africana.

Ambdues busquen solucions i estabilitat i alhora la Berta necessita encara que no ho reconegui a la seva germana per podar ordre a la seva vida i per pujar a les seves dues filles com a mare separada amb l’ajuda d’aquesta.

En un esglaó més amunt hi ha l’absència de la mare de les noies víctima del càncer a una edat massa primarenca.

I més amunt tenim a la seva àvia que mor poc abans de fer els cent anys i després d’una vida plena i amb moltes anècdotes i histories que ens aniran narrant.

La memòria d’ambdues i la seva absència serà un terrabastall en les seves vides que només juntes podran ordenat i cosir els seus cors malferits.

Imbatibles, plenes de coratge i amb forces que no saben d’on les treuen reiniciaran les seves vides a la falda del Cadí.

Estan on han d’estar i son qui son gràcies a les dones particulars que les han precedit.

Ara són elles les que han de fer història i demostrar que la valentia i tots els valors que tenen vénen de família.

La herència vital les ajudarà davant els reptes que se’ls presenten.

Gràcies a Rosa dels Vents descobrireu una novel·la on el passat esdevé present i futur a la pell de les protagonistes i ens demostren que la família és molt més que una paraula.

Aconseguiran tot allò que es proposin?

Acompanyeu-les i descobriu aquesta gran obra!

Us encantarà!