dimarts, 9 de desembre del 2014

Propostes de Nadal per als nens




La col·lecció de El Patufet i les tradicions catalanes és molt recomanable, us aconsello que si us ha agradat i ha tingut bona acollida, també podeu aprofitar i cercar a l’editorial Cossetània altres tradicions que també repassen i rescaten de les mans de l’oblit o la distorsió temporal. 

Des de la mona de Pasqua, a Sant Joan passant per La Calçotada o La Castanyada ens mostren un conte entretingut i molt didàctic per als infants ja sigui en un àmbit escolar o a casa. Realment la feina d’en Roger Roig i l’Hugo Prades és una passa gegant per anar formant el que serà el costumari de les generacions futures!

Des d’aquí volem expressar que lògicament els nens son nens i demanen allò que més els crida l’atenció però gairebé tot es pot convertir en cultura i un inici a la afició per les lletres.

En aquest cas existeix La Guia Essencial de Frozen on podem aprofitar la gran acceptació que ha tingut per tal que els menuts de la casa trobin sota l’arbre de nadal un llibre.

En aquest volum podran trobar el bo i millor de la producció, detalls dels protagonistes, dels escenaris, frases de la pel·lícula, anècdotes i cosetes que potser s’escapen a la pantalla.

Estrella Polar ens recorda que " Només un acte d’amor pot desfer un cor de glaç”

¿Recordeu quan érem petites i somiàvem amb grans casoris? El príncep blau, el vestit més preciós i el més saborós dels pastissos eren vius a l’imaginari de totes les  nenes d’arreu del món. 
Doncs bé, a Princeses d’Or descobrim com tres de les princeses Disney per excel·lència s’imaginen i planifiquen tan esperat moment!

Aquest títol extret de la col·lecció Mini contes d’Estrella Polar faran les delícies de les reines de la casa!



L’autor J.L. Badal ha posat molt d’èmfasi en Els llibres d’A per crear dos mons paral·lels que permetin accedir i sortir sempre que els protagonistes ho desitgin. Un món, el real, on hi troben la complicitat d’un avi, entranyable, que els ha guiat pel camí de la llibertat i la imaginació; l’altre, senzillament és el món de fantasia, d’aventures, d’amor i d’amistat.

Les aventures són ràpides, amb finals sorprenents i sobretot ben conjugades les unes amb les altres, l’esquema és de tres parts, que podrien haver estat una trilogia. 

Entreu a aquest món fantàstic de la mà de La Galera.


L’autor de “Lliures o morts”, en Jaume Clotet,  fa una passa més enllà pel catalanisme i la conservació de les tradicions i aquest cop s’adreça als menuts de la casa amb El meu primer llibre del Nadal.

Fem un clam per la pàtria i feu-vos amb el conjunt de llibres de l’autor, és un regal per als nens i també per als adults. Gràcies a Estrella Polar podem experimentar el nostre propi folklore i veure la importància de deixar-la com a herència al que vindran.

Títols com “La meva primera festa major” i “La meva primera diada” completen de moment aquest costumari adreçat als menuts.


¿Quién dijo que se es muy mayor para descubrir a Snoopy? No esperéis más para poder disfrutar de nuevo con sus aventuras y sus amigos de la mano de Duomo, con la ironía fina y los golpes de efecto que nadie esperaría en unos niños de corta edad.
Charles Schulz es el padre de Snoopy y de todos sus amigos, para él, el cómic era una forma de arte menor, pero gracias al azar de la vida pasó de ser un niño tímido a convertirse en el dibujante más tierno que con toques de ironía y acidez mostraba el lado menos bonito del sueño americano.

En la colección Snoopy ¡A todo color! podéis encontrar los títulos: “Me enamoro cuando me hablas”, “¡Nunca caces a un sabueso!”, “Es duro ser perro cuando llueve” y “La noche es oscura y estoy triste”.



El que segueix amb un èxit imparable és el simpàtic Bat-Pat que ens presenta Estrella polar.

Ell mateix es presenta: Sabeu a què em dedico? Sóc escriptor i la meva especialitat són els llibres de por: aquells que parlen de bruixes, fantasmes, cementiris...Ara bé, us he de confessar un secret: sóc una mica espantadís, però això no m'impedeix resoldre misteris i viure un munt d'aventures. Esteu a punt?



¡Pobre Greg! En su último diario titulado Mala suerte, está atravesando por una mala racha. Su mejor amigo, Rowley Jefferson, pasa de él desde que se ha echado novia. La cosa está tan mal que hasta Manny, su hermano pequeño, tiene más amigos que él.

Sin embargo, Greg no piensa rendirse y está dispuesto a todo con tal de convertirse, de una vez por todas, en el tío más popular del colegio. ¿Cambiará su suerte o su vida está destinada a ser el drama de un pringao?

Molino nos invita a seguir las andanzas de este personaje que ha crecido al mismo ritmo que sus lectores.



Si us voleu regalar els sentits heu de sucumbir a Això és Catalunya una intensa i breu guia sobre tot allò que ens recalca com a territori únic al planeta.

Gràcies al text d’en Toni Terrades i a les fabuloses il·lustracions de l’Àlex Omist podem copsar el sentit únic de la terra catalana.

Gràcies a Estrella Polar ens podem auto homenatjar i introduir als menuts de casa a la tradició i al respecte pel dia d’avui doncs el text és accessible i didàctic i el contingut visual de les il·lustracions ens ajuda molt a identificar allò més nostre.


Estem massa acostumats a seguir clixés sense qüestionar-nos masses coses, els bons són bons i protagonistes, els dolents són deplorables i els antagonistes, les princeses adoren els seus prínceps blaus i elles són unes submises amb poquet caràcter. 

I si no tot fos així? I si coneguéssim els contes des d’un altre punt de vista? En aquesta setmana de les lletres catalanes us recomanem una experiència diferent amb  La veritable història del Capità Garfi de la mà de l’editorial La Galera.

Una gran aposta signada per P. D. Baccalario.