Ara llibres i Now BOOKS ens torna a regalar una joia
per als amants dels llibres gastronòmics, desprès de descobrir “Avui faràs pa”
i “El secret del Vodka” tirem el temps enrere i rescatem El secret del Gintònic.
Aquest llibre és tan famós com el combinat de moda, el
seu nom va de boca en boca emulant el moviment de la copa que s’apropa als
llavis. Com un ritual, apreciem la seva flaire, ens embolcalla les papil·les gustatives
amb diverses explosions i sensacions fins que arriba al nostre interior amb una
força moderada.
En Vador Lladó
torna a ser el nostre aliat i ens porta de la mà per un món que sembla conegut
per tothom però en una superficialitat massa banal. Voleu aprendre coses del
combinat? Aneu a la font!
Ja en el pròleg a càrrec del prestigiós Ferran Adrià podem entendre els canvis
que ha patit a novell social fins a esdevenir objecte de culte per als
“foodies” (persones enamorades de la gastronomia).
L’autor ens mostra com la tònica i la ginebra han passat
de ser begudes medicinals a esdevenir el que són avui en dia tot passant per
els diversos moments en que es pot degusta fins arribar a les millors receptes.
Preguntes com quina és la millor ginebra, on l’hem de
guardar, com hem de preparar correctament el combinat, quins complements hi
podem afegir, amb quina mena de gel queda més bo, com degustar-lo i el gintònic
per abstemis queden respostes de manera explicita, clara, concisa i amb veu
d’amic.
A més, ens mostrarà un examen per tal que nosaltres
mateixos analitzem als barmans i aprenguem a detectar aquells llocs de culte
que cal visitar per tal de degustar tal joia de la gastronomia.
Si voleu esdevenir els reis dels gintònics heu de córrer
a les llibreries i comprar un exemplar, això sí, afanyeu-vos doncs ja van per
la sisena edició i la seva popularitat puja com l’escuma!
Un darrer consell: gaudiu de la lectura, apreneu tot allò
que pugueu però sobretot beveu amb moderació i deixeu-ho per un altre dia si
heu de conduir.
Com en tot de la vida la moderació i la responsabilitat
han d’imperar per tal de que l’experiència sigui plaent. Millor un gintònic ben
pres i recordat que cinc i oblidar l’experiència.
Llegiu en excés però beveu amb moderació!