dimarts, 23 de juliol del 2019

El Lleó, rei de la diversió


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem un conte que ens ha encantat per la seva sensibilitat, la seva emotivitat i el vincle amb una gran tradició.
 

El lleó, rei de la diversió s’emmarca a la col·lecció de Els contes de la festa major de Valls on trobareu títols que us ajudaran a explicar als menuts la figura de la mulassa, l’àliga, els gegants, el drac, els nans, el ball dels diables, l’ós, el ball de gitanes, els gegantons, el bou, el ball dels vells, el ball de bastons, el ball de la primera, la moixiganga i els xiquets de valls entre d’altres.

Tradicions, criatures fantàstiques del costumari per tal que quan vagin a la festa sàpiguen que significa i el perquè es fa barrejat amb la justa mesura de fantasia per tal que sigui més engrescador i amb un significat més acurat a la seva edat.

En aquest conte se’ns explica la vida d’un lleonet que s’escapa doncs no vol ser rei i viatjant per tot el món fa diversos amics però un dia arriba a Valls i sent que aquell indret i la seva gent és casa seva.

Ell envia als seus pares una carta explicat la seva decisió i els pares ho accepten valorant la decisió del lleó.

Ell per tal de no patir les absències dels seus amics que ha fet durant la travessa i sobretot als seus pares poc a poc va canviant el seu cos i el crea de materials com el llautó. 

Ha gaudit de la calçotada, dels castells i ara li toca fer la metamorfosi per convertir-se en una figura clau de les festes de Valls.

En Roger Roig, conegut ja pel costumari català protagonitzat pel gran Patufet aquest cop s’abasteix de les arts gràfiques de la Marta Moreno per tal de crear unes il·lustracions que acompanyen perfectament al text.

Des dels colors melancòlics dels seus pares fins als colors de la festa tot dóna un sentit i un missatge emfatitzat.

De la mà de Cossetània Edicions tenim entre mans una gran obra per als infants i un nou costumari a completar aquest cop centrar en les terres vallenques.

No us el perdeu!