dijous, 30 d’abril del 2020

Els 100 refranys catalans més animals


Per Ángela Sánchez Vicente


Una gallina, xica, tica, mica,
camacurta i ballarica
va tenir sis fills xics, tics, mics,
Camacurts i ballarics.
Si la gallina no hagués estat xica, tica, mica,
camacurta i ballarica
els sis fills no haurien estat xics, tics, mics,
Camacurts i ballarics.

Si ens seguiu ja sabeu que ens importa molt la qualitat del llibres que oferim als menuts de la família i avui us en presentem un que unifica l’entreteniment, l’aprenentatge informal i l’atractiu dels colors i les il·lustracions.

A Els 100 refranys catalans més animals trobareu d’una manera organitzada i àgil molts refranys i embarbussaments per tal que els nanos es distreguin jugant amb la tradició de la llengua catalana.

Refranys sobre els mesos de l’any, dels animals de la granja, dels animals del bosc, dels animals salvatges i un llarg etcètera amb una breu explicació sobre el seu significat per tal que ampliïn i enriqueixin el seu propi vocabulari.

La ploma de la Mariona Cabassa ha seleccionat aquells refranys més atractius i curiosos per als més petits alhora que les seves il·lustracions els conviden a somiar i a imaginar.

És un llibre que poden llegir sols però que resulta molt interessant per compartir amb família i fer de l’aprenentatge tot un joc.

També hi trobareu uns quants embarbussaments que despertaran la seva capacitat memorística, curiosa i més divertida.

Qui el podrà dir sense equivocar-se?

Una cultura tan rica en paraules, girs i expressions de tradició popular no es poden perdre i l’autora en fa una selecció molt acurada i justa de manera simple i directa.

Què us animeu a jugar amb els menuts?

De nou, Cossetània Edicions, ens ajuda a conformar la biblioteca més menuda amb grans llibres!