dimecres, 13 de desembre del 2017

Males decisions



Per Àngela Sánchez Vicente


Benvinguts amants del gènere negre, avui és el vostre torn de redescobrir a una autora que no us deixarà pas indiferents per moltíssims motius, a nosaltres ens va captivar amb “Cuentas pendientes”, i una d’aquestes és seguir llegint allò que brolla de la seva ploma.

A Males decisions descobrireu la ploma de la Susana Hernández i el seu talent innat per les lletres i per generar intriga. Crec que és de les darreres obres del gènere que més m’han impactat i m’han obligat a estar alguna nit desperta amb la novel·la entre les mans.

No té res a envejar als grans autors aclamats del nord d’Europa i a tot el boom que han generat, crec que és ben be al contrari i té moltes coses que explicar-los i ensenyar-los.

La trama narrada en diferents veus es centra en una família adinerada a Vic i malauradament han d’heretar. Ja ho diu la dita “germans que no s’han barallat és perquè no han heretat” o també “Herència entre germans, punyals a les mans”. 

Doncs bé, penseu en aquesta màxima però portada a un gran extrem. 

L’Àxel Badia és desheretat i ell i la seva dona decideixen anar en contra del seu germà petit i segrestar al seu fill per fer-lo patir i obtenir calerons. 

Em sap greu no poder desgranar cada gir de la novel·la però el meu propòsit és que la descobriu amb tota la seva plenitud.

Aquest segrest no serà un segrest a l’ús doncs el factor humà hi tindrà molt a veure. Un vaivé de violència, enveja, sentiments negatius, rancúnies i soledat s’encaren a l’amor i a l’esperança. 

Què és capaç de fer l’esser humà per diners? Què és capaç de fer l’ésser humà per amor?
De debò que aquesta obra breu distribuïda en tres parts es llegeix gairebé d’una tirada doncs els personatges tenen tanta dimensió psicològica i estan envoltats de tantes preguntes que ens conviden a llegir, llegir, llegir i reflexionar sobre la naturalesa humana.

Amb una trama altament addictiva, uns personatges amb que sentireu gelor a les mans i calor al cor i un final inesperat construeix una historia meravellosa que traspassa els límits del gènere negre o de suspens.

De la mà de Crims.cat podeu llegir i gaudir d’aquesta obra alhora que esperareu com nosaltres a que l’autora s’animi a escriure més novel·les.

Què, ens acompanyeu a descobrir els secrets més obscurs d’aquesta família? Ens ajudeu a que vegin que la llum a vegades ens mostra allò ocult?

Vinga va! Aquesta obra us està esperant!