dissabte, 11 d’octubre del 2014

Herències col·laterals



Un dels mestres majúsculs de la novel·la negra catalana torna i trepitja cada cop més fort i amb una fermesa que ens deixa sense paraules.

En Lluís Llort torna a enamorar al seu públic lector amb una novel·la on el realisme i la proximitat en són la principal marca i una porta enorme que ens ajuda a posar-nos a la pell dels protagonistes, les situacions i la trama general.

Relacions familiars tortuoses, belles promeses que queden en no res, la naturalesa cobdiciosa de l’ésser humà, venjances i traïcions es donen la mà per formar una trama que tot i ser negra no s’allunya de la quotidianitat.

A Herències col·laterals veureu com està tatuat entre les seves planes aquell dit on “Herències entre germans, ganivets a les mans”.

Amb suma agilitat, frescor, anant al gra i caricaturitzant a l’home en els seus interessos més baixos ens narra la historia de l’Ernest, un advocat que ha fet un acord amb la Francesca, una velleta que li deixarà el seu pis en herència sempre i quan el lletrat li passi una pensió vitalícia per garantir-li una vellesa digna i sense mancances.

Realment sembla un tracte just però... s’arribarà a complir? Qui serà l’hereu de la Francesca Puigmajor? 

Serà que allò que es fa amb interès t’acaba esclatant a les mans? Qui mereix el patrimoni de la velleta? 

Quin grapat d’enigmes! Estigueu tranquils, de la mà de La Magrana - RBA els podreu anar desvetllant d’un en un mentre us emboliqueu en una trama que us enganxarà de bon principi i fins al final. 

No descansareu fins girar la darrera plana doncs el mestre del gènere detectivesc i d’investigació us plantejarà situacions que gairebé podreu tocar, personatges que odiareu i d’altres que sentireu més propers gràcies a unes personalitats molt ben dibuixades i amb una psique molt treballada i que evoluciona plana a plana.

No us deixarà de sorprendre!

Els èxits del Lluis Llort són coneguts pels seguidors del gènere però de ben segur que si el descobriu amb aquesta novel·la  necessitareu més dosis de la seva ironia fina, el seu humor negre, els seus casos i allò que fa que les seves obres portin el segell Llort que per nosaltres garantitza un èxit i una novel·la plaent i recomanable a amants del gènere i a seguidors de les bones lletres en general.

No ho dubteu i aneu a buscar-lo, coneixeu-lo i feu-vos amics de la seva bibliografia... no us en penedireu pas!