divendres, 7 de juny del 2013

Marcada a fuego



Marcada a fuego és la sisena entrega de la saga Psi/Cambiantes que ens entrega la seva autora Nalini Singh de la mà de Plaza & Janés.

Com es tracta d’una saga que està donant per molt i segurament molts de vosaltres encara no l’heu descobert, serà millor fer-ne cinc cèntims.

En una societat on el poder està en mans dels que neguen les emocions, acceptar l'afecte, els sentiments i l'amor pot ser devastador. La societat psi està creada en forma de xarxa-neuronal massiva, un internet on el emissors i receptors són persones gèlides. Educades des de petits a ser anodins. On tots els individus comparteixen els seus secrets i les seves intimitats. A excepció dels Consellers, aquells que manen i governen amb ma de ferro la seva societat.

D’altra banda existeixen els clans d’essers canviants, homes que es poden transformar en bestia, però que es regeixen sobretot pels sentiments de pertinença a la família i amb una lleialtat a prova de foc cap als seus. Són autoritaris i molt intel·ligents, no poden sofrir veure els indefensos patir, siguin de la raça que siguin. On predominen dos clans els DarkRiver, lleopards, i els SnowDancer, llops, dues races condemnades a entendres pel bé del món.

Però no us penseu que els humans han desaparegut, simplement passen inadvertits fins que un grup d’exaltats decideixen que el millor per a tots és destruir el delicat equilibri que mica en mica s’ha anat construint, s’amaguen sota el nom d’Aliança Humana.
Si us pregunteu quina de les races és la més perillosa us diré que no sempre les aparences enganyen, però la humanitat sempre ha demostrat que té molts defectes.
 
El que fascina d’aquesta autora és la seva senzillesa per mostrar fets normals, quotidians, amb el toc sobrenatural que li dona un caire més perillós i intrigant. Una combinació dinàmica que enganxa al lector i el transporta tant a la fredor de la societat psi com a la calidesa dels clans.
Una novel·la que deshumanitza els essers humans i humanitza els canviants, que va més enllà d’una bona història i que demostra que els homes necessiten sentiments per ser essers complerts, que mantenir els ulls tancats a l’ambient i seguir a les masses no sempre és el millor ni el més correcte. Que la idea d’un poder absolut a les mans d’uns quants pot acabar amb la destrucció no tan sols dels enemics sinó també d’ells mateixos.

Us recomano que si encara no heu llegit cap títol comenceu pel primer “La noche del cazador” on sereu caçats cap a un món insòlit, ja que l’autora fa referencies a les novel·les anteriors i no sempre s’acaba de copsar l’idea global si no tenim els antecedents.

En aquesta entrega “Marcada a fuego” el fil conductor són la Mercy del clan dels DarkRiver i en Riley del clan dels SnowDancer, dos clans que es toleren, però que mai han compartit una gran simpatia, us imagineu que podria passar si dos d’alt rang a cada clan s’enamoressin? I si mentre hi ha aquest estira i afluixa, comencen a aparèixer atacs suïcides per les ciutats més importants del món atacant a tots els clans i fins i tot als Psi. L’Aliança Humana intenta acabar amb el poder de tots ells aconseguint que uneixin forces per protegir els seus.
 
L’autora recupera l’esperit i la frescor de la primera entrega, recupera un dinamisme i un estil que havia decaigut una mica en les entregues anteriors. Una novel·la molt recomanable per a seguidores d’autores com Sherrilyn Kenyon, J.R.Ward o Christina Dood entre d’altres.
 
Els personatges estan molt ben construïts, els que ja havien sigut presentats en entregues anteriors van evolucionant i ens aporten solidesa i alguna que d’altre sorpresa, els nous tenen guspira i a part dels protagonistes es comencen a perfilar possibles futurs protagonistes.
 
Sexy, sensual, amb acció, lluites de poder, sentiments i fredor, un compendi que convida a descobrir un món fantàstic on el lector s’identificarà amb la naturalesa dels canviants i renegarà de la seva pròpia humanitat.