divendres, 25 de gener del 2019

La meva història

Normalment no sóc d’aquelles persones que s’enganxen a llegir biografies, m’he llegit algunes i poques m’han atrapat o encoratjat a seguir llegint, crec que la darrera va ser la de Steve Jobbs i d’això ja fa uns quants anys.

Llegir una biografia em fa molt respecte, en definitiva és conèixer a una persona real per mitja de les seves pròpies paraules, els seus records i sentiments, és despullar-se l’ànima davant dels altres i explicar allò desconegut i allò conegut però amb una percepció de primera persona.

La meva història signada per Michelle Obama i presentada per Rosa dels Vents ha sigut tota una sorpresa.

Vaig triar la seva lectura pel poc que sabia d’ella, una dona feta a si mateixa, capaç de viure en certa manera a l’ombra d’un dels homes més poderosos al món mentre vivia a la Casa Blanca, una dona que amb els seus fets sentenciava més que amb les seves paraules. La primera dama d’un país poderós on semblava impossible que algú de color pogués arribar on va arribar juntament amb el seu marit.

Diuen que rere un home important hi ha una dona intel·ligent, però com descobrireu en aquesta lectura tots dos formen un tàndem molt sòlid, un equip compenetrat que durant el seu matrimoni van lluitar per la seva família i per allò en que creien.

Aquesta biografia parteix des de la seva infància en un petit apartament en un barri humil de Chicago i en les seves arrels marcades per l’esclavitud. En aquest punt ens mostrarà la seva visió sobre el masclisme, la segregació racial i l’educació de les escoles públiques.

Una segona part ens mostrarà la historia de la parella, com es van conèixer, el seu matrimoni i la vida de parella, com va compaginar la seva carrera professional i la maternitat i la posterior carrera cap a la Casa Blanca.

Finalment entrarem en la seva vida més pública com a Primera Dama, com va obrir les portes al nou món, la seva preocupació per la salut, l’alimentació dels infants, les desigualtats, una experiència explicada amb humilitat i molt directa cap al lector.

De la mateixa manera que criticarà posteriorment l’era Trump, fet que no sorprèn gens.

Estem davant de la historia d’una dona lluitadora, humil, implicada en la societat en la que viu, mare de família i esposa sense oblidar-se de si mateixa.

Una dona que captiva amb el seu somriure, amb la seva personalitat franca i sincera, és cert que també la podríem considerar una icona de la moda amb un estil propi, però el que realment descobrireu en aquesta biografia és el seu interior que brilla per mèrits propis.

Per acabar crec que és d’agrair l’àlbum fotogràfic que comparteix amb els seus lectors.

Crec que és un bon referent per a les generacions futures de dones.