diumenge, 12 de març del 2017

A punt d'estrena



Avui us presento A punt d’estrena, sí, ja ho sé... vaig tard! Però m’ha deixat tant bon gust de boca i m’ha arribat tant a l’ànima que no vull escriure res que no li faci la justícia necessària i que es mereix.

Podria començar a escriure una llista d’adjectius qualificatius en positiu i no acabar així que els resumiré en els punts més destacats i desitjo que a partir d’aquestes idees us desperti l’interès per aquesta joia literària.

El primer tret a destacar és la manera de narrar la historia de la Maria Carme Roca, crec que és un talent innat barrejat amb un profund amor per les lletres i un gran respecte per els seus referents literaris. 

No es fa pesat, sempre et manté la intriga i l’interès gràcies a uns personatges tant treballats que et fan sentir part de la historia.

En un segon punt he de destacar l’acurada ambientació en el barri gòtic de Barcelona tot i que també fem alguna passejada per Manresa. Els meus avis i la meva mare van viure allà des dels volts dels anys quaranta fins als inicis dels anys seixanta i he sentit mil històries de Can Jorba, de les Galeries Maldà, de la roba que es lluïa i la manera de viure... Realment m’ha sorprès molt doncs m’ha semblat en molts moments sentir a la meva àvia amb les seves histories i l’autora ha sabut ambientar-nos en un lloc únic en una època passada que contextualitza amb petits detalls i gairebé sense que te n’adonis.

El tercer puntal de l’autora és els increïbles personatges que crea i em refereixo en especial a la Eulàlia, una noia amb una vida un tant desordenada o a la deriva que troba de nou un itinerari certer de la mà de la seva àvia revivint el seu propi somni oblidat.

Perseguint el seu somni va a treballar a Can Jorba i poc a poc comença a desfilar en la passarel·la de moda que mostra les creacions de tan prestigiosa casa. La seva actitud i la seva elegància captiva a tots els creadors i des d’aquí podem dir que neix un mite.

En aquests punt he resumit molt tot el que m’ha transmès i també destaco l’ample ventall de sentiments en que l’Eulàlia es veu arrossegada. 

Un matrimoni que no funciona, una separació i un somni ocult seran el detonant d’una historia magnífica que per mi ha estat plaent i màgica.

De la mà de labutxaca podem gaudir de la novel·la que sense cap mena de dubte jo he regalat i recomanaré a tort i a dret! 

És el més trendy d’aquesta propera primavera a la que estem a punt d’entrar!