dimarts, 23 de maig de 2017

Negre EstalzíPer Àngela Sánchez Vicente


Avui ens retrobem amb la literatura que ens regala la gran Francesca Aliern.

Ja hem gaudit d’obres seves com “Cullerades de vida” o “Café de Paris” entre moltes d’altres. Les seves obres son un cant a la vida, a la superació i al poder de l’ésser humà d’endolcir i superar els moments adversos i foscos.

És la novel·la ideal per reflexionar sobre la condició humana i la seva psique en èpoques convulses.

Amb Negre Estalzí us garantim que el seu segell de qualitat segueix intacte i ens ofereix una trama i uns personatges increïbles que ens faran emocionar i entrar al fil d’un salt.

La historia es centra en temps de postguerra i reflexa a la perfecció el negre que va deixar tan deplorable temps històric en que l’home se les va haver d’enginyar per sobreviure deixant de banda la majoria dels somnis i fent marca a la seva existència.

Un home troba a un nano a la vora del camí de carros mentre es dirigeix al seu camí cap a l’intercanvi de cítrics amb les comarques veïnes i com un gest gairebé inconscient li allarga la mà i el puja al seu carro. Aquest fet detona les seves vides per canviar-les per sempre.

L’home decideix fer-se càrrec del nen i el nen veu que té una oportunitat d’or per ser estimat i fugir del seu destí.

L’amor i afecte del home i el nano ens mostrarà com aquest vincle pot fer canviar la vida més fosca i àcida per omplir-la d’esperança, joia i dolçor.

Entre ells descobrirem l’amor d’un gairebé pare vers el seu protegit i el canvi emocional que fa esclatar un encontre. És entre humans que ens humanitzem i l’home té al oportunitat de ser un cop més com era sense pors abans de la guerra i el nano pot gaudir del fet de sentir-se estimat i protegit.

Un sentiment pur que farà que ambdós desenvolupin el millor de cada un d’ells per tal de ser a cada pas millors persones.

De la mà de Cossetània Edicions podeu degustar i desgranar una novel·la que de ben segur voldreu recomanar i us farà reflexionar sobre la felicitat, l’amor i la família.

Què més podem demanar?