dimecres, 22 de gener del 2020

La petita enciclopèdia del procés


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui us presentem una obra essencial per tal de comprendre una mica més a fons tot el que està passant a Catalunya des de l’1 d’Octubre.

A La petita enciclopèdia del procés farem memòria i aprendrem dades curioses sobre tot allò que passa al nostre territori des De les consultes a la sentència.

Realment aquesta obra en format petit i breu aplega tot el que volies saber i no gosaves preguntar sobre el Procés, curiositats, records i moltes emocions en una miscel·lània de dades.

Redactat d’una manera planera i directa, el seu autor, en Pau Clua es ajuda a tornar a repassar els dies més convulsos, a esbrinar els perquès i a mirar tot el que el moviment independentista defensa.

No només és un crit a l’estelada sinó que té una gran base didàctica que pot ser molt útil per a joves i molt emotiva per a aquells que han viscut aquest procés com un esdeveniment natural a les seves vides quotidianes.

Desmitificant mites i explicant les coses tal i com son, l’autor i la tasca d’il·lustració d’en Jordi Calvis mostren en una direcció única les arrels del procés i les múltiples branques que s’han anat creant.

No es pot negar que Barcelona i tot Catalunya està vivint un moment en que la societat hi juga un paper importantíssim i en que del que es parla pot canviar el futur de tot un territori.

Gràcies a Rosa dels vents podreu donar resposta a preguntes con: Quantes vegades s'ha proclamat la República Catalana?, Quantes persones van votar el 9-N?, I l'1-O?, I quantes han participat a les manifestacions de l'11 de setembre?, Quant trigaries a fer la Via Catalana a peu?, Quina va ser la ruta de les urnes?, Què és una Moleskine?, Saps quina és la composició química del Fairy?, Qui és Piolín?, Has estat mai a Sant Esteve de les Roures?, D'on surt el llaç groc?, Vols saber tot el que van enganxar i escriure als cotxes «devastats» de la Guàrdia Civil?, A quines viles de Catalunya hi ha places o carrers 1 d'Octubre? o Saps quines preguntes ha de formular Marchena obligatòriament als testimonis abans de l'interrogatori?

És una obra realment interessant, documental i emocional sobre uns dies que no han deixat indiferents a la societat catalana.

Anècdotes, icones, mems, dades oficials...

Què més es pot demanar?

Vinga va! aquesta obra tan complerta i singular sobre el procés us espera a les llibreries!