dijous, 16 de maig del 2013

Dan Brown. El símbolo perdido i el seu Inferno



"Al cor d’Itàlia, el catedràtic de simbologia de Harvard Robert Langdon es veu arrossegat a un món terrorífic al voltant d’una de les obres mestres de la literatura més imperibles i misterioses de la història: l’Infern de Dante." 
Per anar fent memòria us adjuntem la ressenya de la seva novel·la anterior “El símbolo perdido”


Novel·la apassionant, amb una força invisible que atrapa al lector des de la primera página. En aquesta ocasió Dan Brown ens condueix per la historia de la francmasonería i els secrets de la ciutat on recau l’ull del món actual, Washington.

És una novel·la que segueix el fil conductor que ja sen s’havia presentat en les seves obres anteriors i a les quals es fa força referencia al llarg de la història, recordarem en la seva lectura situacions del “Codi da Vinci” i d’ ”Àngels i dimonis”. Canviem Parisi Roma, per un desconegut Washigton amb uns origens molt determinats per les creences dels seus fundadors.

Ens mostra amb tant detall els espais com el museu Smithsonian, la Casa del Temple, la Biblioteca del Congres i d’altres que no us puc revelar, que la imatge que ens podem formar en la ment és increíble, podeu bucar-ne imàtges al google i realment són així. El llibre transpira una profunda investigació.
El llibre és un codi en si mateix, numèric, symbòlic i de jocs de paraules.
El nostre vell conegut Robert  Langdon es convocat per Peter Solomon, masó, filàntrop i àntic mentor de Langdon des del seu primer any de carrera per donar una conferencia en el Capitoli aquella mateixa  nit, és tanta l’amistat entre ells que vola des de Harvard fins a Washington per ajudar-lo.

Tot comença quan Langdon, el nostre apreciat profesor, arriba al Capitoli i no hi ha cap conferència, el que hi trova és una invitaió formal: “la ma dels misteris”, en aquell moment, descobrim que Peter Solomon està en greu perill.
Amb l’ajuda de Katherine Solomon, experta en ciècia noètica, tenen dotze hores per salvar en Peter i mantener un dels secrets millor guardats de la història.

Dan Brown és un artista en quant cap personatge és el que sembla, tots saben més del que diuen, des de la Inspectora Sato de la CIA, el deán Galloway, en Bellamy i el pròpi Langdon. Hi ha un personatge que té la clau de tota la historia: Mal’akh, és un personatge amb tantes cares i tantes identitats, que allò que están protegint entre tots resulta en certa manera un enigma que sobreviu al llarg del temps. Us granteixo que quan decobriu la identitat d’aquest personatge és molt rellevant i alhora inesperat.

El contrapunt entre la ciència, la fe i la creença agafen un nou punt de vista. És possible que no tot estigui tant allunyat com sembla.
És un llibre que enganxa molt, les seves 616 pàgines están tan ben distribuides en capítols curts on s’intercalen les situacions dels diversos personatges, fent convergir les seves històries pròpies formant una teranyina on tot apunta a la Paraula Perduda.

E PLURIBUS UNUM.