dijous, 19 de març del 2020

El tigre i la duquessa


Per Àngela Sánchez Vicente

Avui és dels dies que estem encantats de fer-vos una nova recomanació literària ja que ens retrobem amb un amic de la casa molt admirat i alhora amb una nova historia tremendament bona.

Us estem parlant de la ploma audaç d’en Jordi Solé del que ja hem gaudit títols com “Conspiració a Tàrraco”, “Barcelona far west”, “La nit de damballah”, “Ciutat d’espies”, “Operació Judes” entre d’altres títols.

A la seva novel·la destaquen sempre els tints històrics i el tint més noir i la seva gran capacitat per crear trames protagonitzades per uns personatges que van desenvolupant poc a poc el seu món interior per tal d’empatitzar amb el lector d’una manera progressiva.

Aquest cop sense el seu fill literari Pol Vidal i sense viatjar al passat ens presenta una obra de suspens sense frens en la que l’acció es combina de manera trepidant en un debat entre el bé i el mal i temes de rabiosa actualitat.

Voleu descobrir més sobre El tigre i la duquessa?

A la ciutat de Barcelona trobarem a l’Elsa, una agent de policia que darrerament viu encadenada a l’ampolla i als seus remordiments ja que ha passat per diversos factors que fan que no sigui la mateixa però alhora lluiti cada dia per recuperar la seva pau i el seu prestigi dintre del cos.

Un matrimoni que no ha funcionat com caldria, veure al seu marit amb una companya del cos i un accident del seu company que ella no va poder evitar. Factors i factors que fan que visqui els seus moments més ombrívols i freds.

Un matí, un encarregat de la neteja troba a un banc de la plaça Medinaceli el cos d’una noia morta amb un somriure. 

La seva oportunitat d’ocupar la ment i recuperar punts és allà davant, just rere el somriure inquiet de la jove i ocult en el passat dolorós que l’ha fet acabar en tràgiques circumstancies.

Per altre banda, els Pink Panthers s’encarreguen de donar-li feina al Harry que haurà d’investigar el robatori multimilionari que han efectuat a una sumptuosa joieria del passeig de Gràcia.

Ambdós casos semblen no tenir connexions però si rasquem una mica veurem com certs factors fan que les histories conflueixin.

La historia que ens narra l’autor va molt més enllà dels dos actes delictius i converteix l’obra en una forta critica social vers la violència de gènere, la fragilitat aparent de la dona i la força vital per lluitar vers les circumstancies adverses.

Gràcies a Columna podeu gaudir d’una novel·la en que el propi autor ens permet jugar a ser investigadors i a conèixer a una noia que té molt món interior per compartir.

No us desvetllarem res dels interrogants però us convidem a que descobrir qui és el tigre i qui la duquessa en aquesta obra.

És una obra ben tramada, on res és atzarós i on el final ens permet acabar de completar nosaltres mateixos la historia. 

Des d’aquí desitgem que tal i com va passar amb el Pol Vidal hi hagi més obres de la Elsa Giralt!